KASUMOVIĆ PROGLASIO BUDŽET Pojedine stranke optužio za pokušaj opstrukcije Gradskog budžeta

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Gradonačelnik Zenice, Fuad Kasumović, obavijestio je danas javnost da je prema Zakonu o lokalnoj samoupravi, proglasio Budžet Grada za 2017. godinu operativnim.

Po njegovim riječima, prije posljednje sjednice Gradskog vijeća, kada je s dnevnog reda povukao raspravu o budžetu, dva puta je o mogućim rješenjima bezuspješno pokušao razgovarati sa, kako se izrazio, novokomponovanom većinom u Gradskom vijeću, koju čine vijećnici SDA, Snage centra i A-SDA.

Ove stranke je optužio za pokušaj opstrukcije Gradskog budžeta, na koji je bilo više amandmana nego primjedbi, za pokušaj pribavljanja veće budžetske podrške za rad stranaka, te za bahatost i silu prema nezavisnom gradonačelniku.

Istakao je da vijeće ima parlamentarnu većinu i bez ovih vijećnika, te da se nada da će oni ispuniti obećanje o nedolasku na sjednice, prije nego se na dnevnom redu ponovo nađe Budžet Grada.

Predsjedavajuća Gradskog vijeća, Sanja Renić, najavila je da će danas popodne biti poznato kada bi, u prošli četvrtak prekinuta sjednica Gradskog vijeća, mogla biti nastavljena.