Kasumović prvi put javno o porodičnoj tragediji: Sin je preselio sa devet godina, imam kćerku stopostotnog invalida

Fuad Kasumović FACE TV
Gostovao večeras na FACE TV i iznio potresne detalje iz privatnog života

Gostujući večeras u Centralnom dnevniku kod Senada Hadžifejzovića na FACE TV, Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice, govorio je o brojnim temama i aktuelnim dešavanjima. Međutim, na samom kraju gostovanja, a na pitanje novinara Hadžifejzovića, zenički gradonačelnik po prvi put je javno govorio o teškoj porodičnoj tragediji, odnosno iznio detalje iz privatnog života.

Naime, Kasumović je otac kćerke Aide koja je stopostotni invalid, a po prvi puta je pričao o tome kako je imati dijete s posebnim potrebama, a istovremeno svakodnevno biti u službi građana.

-Bog vam nešto negdje da, nešto vam oduzme. I u dobru i u zlu se treba organizovati i normalno živjeti. Gradonačelnik sam i mnogi bi bili iznad građana, ja takav nisam.

Supruga, koja je ljekar, docent doktor, posvetila se tome, imamo djevojke odnosno drugarice, kako ih mi zovemo, koje su sa kćerkom.. Veoma dobro smo organizirali život, kako je nama to je naš problem, nemamo potrebe kukati. 

Imamo kćerku Aidu, koja je invalid sto posto. Transplatirali smo joj bubreg prije šest godina, supruga je sva posvećena njoj. Imamo te djevojke koje nam pomažu oko nje da bismo mogli nromalno funkcionirati. Čitav život nam je tako – ispričao je Kasumović, prenosi 072info.

Ne krije da je njegova supruga Mersija uložila mnogo kako bi njihova kćerka i danas bila živa.

-Moje je da pomognem porodici, supruga je tu da se brine o djetetu. Aida vjerovatno ne bi bila živa da nije supruge, ona je najveći borac. Iako imate tešku situaciju, ne možete kukati, morate se boriti. Svaki dan kćerka izađe u grad, međutim, korona nas je tu poremetila i nije smjela izlaziti – govorio je Kasumović.

Pored činjenice da ima kćerku stopostotnog invalida, zenički gradonačelnik doživio je ogromnu porodičnu tragediju – gubitak sina.

-Ne volim o tome pričati. Sin je imao devet godina kada je preselio. Rahmet mu duši. Supruga i ja smo obišli sve klinike i potrefilio se da smo jedni od milion ljudi da nosimo te gene. Supruga se bavila naukom, ispostavilo se na kraju da se radi o sindromu – zaključio je zenički gradonačelnik u odgovoru na pitanje novinara Hadžifejzovića, piše 072info.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE