Kasumović prvi put progovorio: Namontiraju ti proces “Zenicatrans” i onda te ucjenjuju

Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice i predsjednik Bh. inicijative, na jučerašnjem predstavljanju Denisa Bećirovića, kazao je da će podnijeti ostavku na funkciju gradonačelnika ako Bećirović ne pobijedi. 

– Presretan sam i zadovoljan što smo se uspjeli dogovoriti da Denis Bećirović bude naš zajednički kandidat. 

Glavni je cilj samoproglašenog bega Izetbegovića koji se bori navodno za državu, a čini da zapad na nas gleda kao na radikalce, konačno smijenimo. 

Ubjeđen sam u pobjedu, i ako to ne bude tako podnijet ću ostavku na svoju poziciju gradonačelnika Zenice, kazao je Fuad Kasumović Bosanskohercegovačke inicijative.

Međutim, zenički gradonačelnik jučer je po prvi put javno obznanio na svojoj Facebook stranici kako je ranije bio ucijenjen da podrži Bakira Izetbegovića. 

-Apsolutno podržavam izjavu gospodina Konakovića. Istina, svjesno smo s ciljem promjena u našoj BiH priistali da budemo mete režimskih medija i korumpiranih tužilaca i kako reče Dino, jako sam sretan zbog toga. 

Sada prvi put javno i ovo kažem: Nuđeno mi je da podržim  Bakira Izetbegovića i SDA za člana predsjedništva BiH a da će zauzvrat odustati od tužbe protiv mene u montriranom slučaju Zenicatrans. Namontiraju ti proces i onda te ucjenjuju – napisao je Kasumović.