Kasumović: Sa mnom kao “Zlatnim ljiljanom”, na listi će biti i pukovnik HVO-a, to je država BiH!

fuad kasumovic bhi kf
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

U prepunom Bosanskom narodnom pozorištu (BNP) Zenica, kao i prepunom foajeu, sinoć je održana Osnivačka skupština “Bosanskohercegovačka inicijativa – Kasumović Fuad (BHI – KF) kojoj su prisustvovali brojni građani, javne ličnosti, te predstavnici političkih partija koji smatraju da građani BiH zaslužuju promjene…

Prisutnima se, praćen ovacijama, obratio i predsjednik stranke Fuad Kasumović, čiji je govor više puta prekinut aplauzima pristunih.

-Imao sam veliku tremu, bila je velika konkurencija ko će biti izabran za predsjednika – našalio se on, a potom nastavio:

-Hvala vam na ovolikom odazivu. Iz Zenice noćas kreće “BHI – KF”. Kao što vidite nema prefiks, ni stranka ni bilo šta. Jednostavno, želimo uraditi ono što građani hoće, žele i traže. Neće tu biti velike politike. Kada sam preuzeo grad, bio je zapušten. Maksimalno zadužen po zakonu, bez riješenog grijanja, sela bez asfalta. Od čovjeka koji je pobijedio tada, na narednim izborima sam dobio 33.000 glasova. To je pokazatelj rada.

“BHI KF” se pravi jer je društvo došlo u beznadežnu situaciju. Često govorim da na slabe ide i bolest i agresija. Ovi koji vode državu su slabi, apsolutno ne postoje. Imamo bošnjačkog člana Predsjedništva BiH (Šefik Džaferović, po.a.) koji ne može voditi ni mjesnu zajednicu. Znate da me 1. decembra zbog vas uhapsilo, ta mafija i pravosudna i MUP-ovska i sudska. Vesna Kaknjo, glavna tužiteljica Tužilaštva ZDK, nikoga iz SDA nije procesuirala. Sve sakriju. Ne smijemo više dozvoliti da se nevini hapse. Mnogi odoše upravo zbog toga jer nema pravde u našoj zemlji. Moramo to promijeniti.

Mnogi me pitaju zašto će mi ovo? Ali, svako od nas mora dati dio sebe za državu da bismo opstali. Ovo je država Hrvata, Bošnjaka, Srba i Ostalih. Tako treba ostati. Mi ćemo biti snaga centra. Sa mnom, kao “Zlatnim ljiljanom”,  na listi će biti i Vinko Marić, pukovnik HVO-a, i to je pokazatelj rješenja situacije. Drugačijeg rješenja nema.

Problem SDA je što su pravili svoje institucije, a ne državne. Napraviti ćemo od Kantona i Federacije ono što smo od Grada Zenice, i idemo naprijed. Ne želim sa ovakvom SDA niti A-SDA, koja je za mene kriminalna. Neću dugo biti predsjednik stranke; bit će neko od omladine. Želim svoje ogromno iskustvo, hrabrost i odlučnost prenijeti na mlađe. Ne želim Genjca nego mladost koja može pokrenuti državu.

Svi koji su se večeras obratili su naši koalicioni partneri. Meni ništa ne treba, želim živjeti u normalnom gradu i državi kada odem u penziji. Želim živjeti u državi gdje će se svaki čovjek osjećati normalno. Mogu me još stotinu puta hapsiti, ali Kasumović je moralna vertikala! Nisam sebi uzeo ni opušak. Prepali su se, a to govori podatak da svakodnevno kupuju portale za predstojeću kampanju. Digli su deset miliona kredita, zadužili narod, i rade fasade. Gradska uprava Zenica dosad nijednu marku nije zadužila građane; a rješavamo sve probleme. Svi oni kojima je dobro neka do groba glasaju za SDA. Međutim, mi tonemo i propadamo. Veoma je teško ovo što radim, samo 54 krivične prijave imaju protiv mene. Moraju sada objasniti građanima objasniti zašto su me hapsili i u problemu su. Ako Bog da u oktobru ćemo napraviti normalnu Vladu  – poručio je Kasumović.