Portal 072info

Kasumović: Sada moram biti još sto puta bolji

fuadkasumovic 11
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Fuad Kasumović, apsolutni pobjednik ovogodišnjih Lokalnih izbora, koji je osvojio oko 31.000 glasova, najviše u Federaciji BiH, komentirao je u razgovoru za Televiziju Zenica činjenicu da će sada imati dvotrećinsku većinu u vijeću.

Naime, upravo je lista “Zenička inicijativa – Kasumović Fuad” osvojila najviše povjerenje građana, pa će tako u Gradskom vijeću Zenica imati 14 “ruku”, odnosno vijećnika. Osim njih, rad gradonačelnika Kasumovića podržavati će SDP BiH i Nezavisni blok, sa kojima je ranije potpisan Sporazum.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

-Vjerujte, najiskrenije, građani znaju da nikada ne lažem, strah me toga. Sada moram biti još sto puta pravičniji, jači, bolji i prisutniji svugdje. Nisam lagao da oni opstruiraju, sve se to vidjelo na TV-u, i zato su mi građani dali podršku. Sada je sva težina na meni i gradskim vijećnicima, da pokažemo kako Zenica može biti evropska. Građani su dali ogromnu podršku, ako ne uradim sto puta bolje to će biti propast za mene kao čovjeka – kazao je Kasumović.

Posebno je istakao kako nije iznenađen apsolutnom dominacijom i liste koja nosi njihove ime, te da nije želio na listu stavljati, kako je kazao, prevarante kako je to uradila SDA sa Suadom Kaknjom.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

-Odlučio sam se, kao iskusan čovjek, za mlade intelektualce i sada je sve na njima. Nosilac te liste je Kenan Uzunović, koji je dobio najviše pojedinačnih glasova u FBiH – rekao je Kasumović.

Osvrnuo se i na činjenicu da je, praktično, iz kuće pobijedio nekada najjaču stranku, bez da je davao isprazna obećanja.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

-Mislim da je to nezabilježeno u historiji, da čovjek iz kuće pobijedi tako veliku stranku. Nijedno obećanje nisam dao građanima i radi toga me strah. Čim CIK dodijeli certifikate, zakazat ću neprekidnu sjednicu vijeća. Ono sve što je bilo blokirano, zakazat ću neprekidnu sjednicu Gradskog vijeća koja će trajati nekoliko dana dok svih, čini mi se, 80 tačaka koje čekaju od februara ne riješimo. Ići ćemo sa Poslovnim zonama i njihovom daljnjem jačanju, rješavat ćemo podzemne garaže, završili smo projekt žičare, završava se međunarodni tender za otvorene-zatvorene bazene u Crkvicama… Demokrata sam i u svakoj varijanti ćemo pitati građane šta žele i oni će odlučivati gdje ćemo ulagati sredstva – najavio je on.


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
  • 339
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

KASUMOVIĆ: Pozivam Pivića da, zajedno sa Izvršnim odborom SDA Zenica, podnese ostavku!

DPA - Portal 072info

Rekonstrukcija ulice Bistua Nuova ulazi u završnu fazu

Portal 072info

Praznično ukrašavanje zeničkih trgova i ulica

Portal 072info
REKLAMA
KRAJ REKLAME