Kasumović u “072PODCASTU”: Sporazum sa NK Čelik ispoštovati ću na Dan Zenice (VIDEO)

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

U povodu 10 godina postojanja portala 072info, objavljujemo prvo izdanje emisije “072 PODCAST”. Radi se o novom projektu najčitanijeg portala u Zeničko-dobojskom, Srednjobosanskom kantonu i šire, a koji će za kratko vrijeme postati omiljeni PODCAST kako javnosti u zeničkoj regiji, tako i na prostoru cijele BiH.

Prvi gost “072 PODCASTA” nije izabran slučajno, budući da se sutra obilježava 587. rođendan Zenice pa je donekle logično bilo da ugostimo prvog čovjeka Zenice Fuada Kasumovića.

Svakako su neizostavne teme bile i one o politici, koja je ionako dio svakog segmenta društva, međutim, po prvi put gradonačelnik Kasumović u “072 PODCASTU” pričao je o privatnom životu, odnosno kako je upoznao svoju suprugu Mersiju.

Posebno je simpatično bilo čuti detalje kako je zenički gradonačelnik nekada i pjevao, ali je u našoj emisiji, po prvi put u javnosti, otkrio i kojim stihovima je osvojio srce supruge Mersije.

Vrlo otvoreno gradonačelnik Kasumović govorio je i o ratnim danima, ali svakako je i ovu priliku iskoristio da govori o svojim političkim protivnicima – SDA-u. Neizostavno je bilo pomenuti i njegovo hapšenje, a upravo u “072PODCASTU” Kasumović je po prvi put ekskluzivno otkrio gdje se nalazio dok su mu došli u kuću da ga hapse.

Zbog čega se, iako je bogat čovjek, odlučio baviti politikom, lažu li političari odnosno ima li ih još pošteni, međutim, gradonačelnik je otkrio i kada planira potpisati Sporazum sa NK Čelik, odgovarajući na pitanje našeg čitatelja.

Šta čekate za uplatu Sporazuma sa svetinjom Grada Zenice, zašto kršenje Sporazuma koji ste potpisali zajedno sa Upravom NK Čelik tri dana prije izbora? Nas nema 300, ima nas hiljadama?

-I ja sam jedan od tih hiljada, ali sam razuman čovjek, stanovnik ovog grada, igrom slučaja i gradonačelnik. MOram racionalno razmišljati. Prvo su me napadali da sam ja nešto pokrao Čelik, a nedavno sam svjedočio u predmetu. Za mene je, kao gradonačelnik, nerazumno takvo razmišljanje. Vjerovatno bih i ja tako razmišljao da sam Robijaš. Ali, moram misliti i na druge segmente, ne mogu sve pare dati NK Čelik. Međutim, odlučio sam i ovih dana su moji saradnici potpisali Sporazum. On nije bio važeći jer Sud je presudio da je nevažeći, u međuvremenu je to Kantonalni sud opet vratio. Sjedio sam jedan dan sa njima, a poslije i moji saradnici. Odlučio sam to riješiti. Čelik treba proizvoditi igrače i zarađivati, ozbiljan je biznis tu. Ispoštovati ću sve što smo se dogovorili. Čini mi se da su me pitali, a čini mi se da ću to potpisati na Dan Zenice – rekao je Kasumović.