Kasumović u obilasku mjesnih zajednica Mošćaničko – Lašvanskog i Gornjozeničkog sliva

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović sa saradnicima u četvrtak i petak, 14. i 15. maja 2020. godine, posjetio je mjesne zajednice u Mošćaničko – Lašvanskom slivu.

Realizacija prioritetnih infrastrukturnih projekata, čiji je cilj unaprjeđenje života mještana nastanjenih u Mošćaničko – Lašvanskom slivu bio je povod posjete gradonačelnika Kasumovića.

Gradonačelnik Kasumović je podsjetio da realizacija infrastrukturnih projekata u mjesnim zajednicama zavisi od usvajanja odgovarajućih akata od strane Gradskog vijeća Zenica.

Prije svega, pozivam Gradsko vijeće Zenica, da uz strogo poštivanje mjera za borbu protiv opasnosti širenja zaraze koronavirusom zakaže i održi sjednicu Gradskog vijeća. Prošle godine smo od mjesnih zajednica pismenim putem tražili da nam dostave svoje infrastrukturne prioritete. U međuvremenu, proglašena je pandemija korona virusa. Sada sam sa svojim saradnicima u obilasku mjesnih zajednica kako bi provjerili i utvrdili da li oni ostaju kod dostavljenih prioriteta. Spremni smo poduzeti sve što je u našoj mogućnosti da mještanima osiguramo lakši i bolji život. To je na kraju i svrha obilaska svih mjesnih zajednica“, rekao je gradonačelnik Kasumović.

Ono što nam građani potvrde kao prioritet predložit ćemo Gradskom vijeću na usvajanje“, dodao je.

Među priroritetima su svakako putna infrastruktura, vodosnabdijevanje, rješavanje kanalizacije i rasvjeta.

Gradska uprava Zenica nastojat će realizovati što više projekata.

Ipak, svima je poznato da sam Grad preuzeo maksimalno zadužen, a vratio sam 22 miliona konvertibilnih maraka od 64 miliona koliko je bilo zaduženje koje sam zatekao. Ni za jedan projekat koji je realizovala Gradska uprava Zenice na čelu sa mnom nismo zadužili naše građane. Ponavljam, nikad se više ni u jednoj mjesnoj zajednici nije radilo. 

Obećao sam da će sve mjesne zajednice asfaltom biti spojene s gradom i vjerujem da ću to svoje obećanje dato građanima ispuniti“, istakao je gradonačelnik Kasumović.

Za gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića i subota (16.05.2020. godine), bila je radna.

Tada je obišao mjesne zajednice Trgovišće, Vražale, Dobriljeno, Gornja Zenica i Bilmišće.

Naveo je kako su mnoge mjesne zajednice bile u izuzetno zapuštenom stanju.

Gradonačelnik Kasumović je rekao da je dosta projekata realizovano.

Izgradili smo podzide, puteve, a u nekim mjesnim zajednicama riješili smo i kanalizaciju“, zaključio je.  

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE