KASUMOVIĆ: U ponedjeljak će biti licenca, a poslije toga reprogram (VIDEO)

Navijači Čelika večeras su po ko zna koji put pokazali koliko im znači njihov klub, budući da su nogometašima priredili nesvakidašnji doček i proslavu osiguranog opstanka nakon remija sa Širokim Brijegom.

Nogometaši nisu krili emocije, a okupljeni navijači pozvali su prvog čovjeka grada, Fuada Kasumovića, da im se obrati.

Pokazujući da ne bježi o problema sa kojima se grad suočava, Kasumović se pojavio na slavlju te obratio okupljenim navijačima i nogometašima.

  • Prije svega čestitke igračima i stručnom štabu. Vi ste vidjeli da je Čelik bio beznadežan. Vratio sam Čelik građanima i Robijašima, odmakeo ga od politike. Vidjeli ste da sam krenuo i finansirati Čelik. Oni koji su doveli Čelik u situaciju u kakvoj se nalazi bili su podiglu krivičnu prijavu protiv mene, ne bi li me propali – kazao je on.

Osvrnuo se i na trenutno goruće pitanje Čelika, a to je reprogram, što su i okupljeni navijači povikivali.

  • Čelik je Udruženje građana. U narednih 15 dana treba sebi izabrati Skupštinu i doći u Gradsku upravu da razgovaraju s nama da vidimo šta dalje. Do sada smo sve isfinansirali a bit će i licenca u ponedjeljak. Da Čelik više nikada ne dođe u ovu situaciju, Udruženje građana Čelika trebaju izabrati svoje rukovodstvo. Ti legitimni ljudi trebaju nam doći s planom, koji će prije toga s šefom stručnog štaba dogovoriti, kako bismo postigli dogovor i buduću saradnju. Dakle, na neviđeno nećemo. Sada trebate izvršiti pritisak na Skupštinu i Upravni odbor, da izabere legalne organe u narednih petnaest dana najkasnije da bi došli u Grad. U ponedjeljak će biti licenca, a poslije toga reprogram – kazao je Kasumović.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE