Portal 072info

Kasumović ukida besplatne parking karte za članove SDA, traži investicije u Tržnicu

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović otkrio je kako Javno preduzeće “Tržnica” u ovom gradu godišnje zaradi oko 1,4 miliona KM od zakupnina, ali umjesto u nove projekte novac se uglavnom potroši na plaće uposlenih u ovom javnom preduzeću.

Kasumović je dobio povjerenje građana na lokalnim oktobarskim izborima u zemlji, kao nezavisni kandidat. U predizbornoj kampanji rekao je da će javne kompanije u gradu očistiti od stranačkih kadrova, koji nisu sposobni da obavljaju zadatke koji su im povjereni. Zamijenit će ih, reko je tada, mladim i ambicioznim ljudima “koji od Zenice mogu napraviti napredan grad”.

Građani nakon izbora nisu trebali čekati mnogo. Samo nekoliko dana nakon preuzimanja mandata Kasumović je krenuo u reforme. Došlo je do otpuštanja čelnih ljudi u nekim javnim preduzećima, a ukinuo je i neke pogodnosti koje su uposlenici Gradske uprave imali, poput dvije besplatne kafe svaki dan, na šta je Grad za oko 300 uposlenih godišnje trošio više od 150.000 KM.

– Javno preduzeće “Parkinzi” članovima SDA je dijelilo besplatne parking kartice. Molim građane da mi se jave i kažu da li je neko od njih dobio te besplatne kartice. Mislim da nije. Mislim da je besplatne karice za parking dobivala samo ‘stranačka vojska iz SDA’ – poručio je Kasumović te najavio nove reforme u Zenici, piše NAP.

nap

Podijelite članak