Kasumović: Ulice oštećene u današnjem nevremenu nisu asfaltirane u mom mandatu 

Radi potpunog i pravovremenog informisanja javnosti, dužan sam nakon današnjih novinarskih nepotpunih izvještaja objasniti kako ulice koje su stradale tokom nevremena, odnosno na dionicama gdje je kiša uništila asfalt, nisu ulice koje su rađene otkako sam ja na čelu grada. 

Upravo to je najbolji pokazatelj kako se ranije radilo i koliko se vodilo računa o kvalitetu, a to smo mogli vidjeti i kada je dolazilo do “propadanja” dijelova puta na GGM-u, kantonalnom projektu za koji su zadužili Grad koji vraća ogromni kredit.

Žalosno je da novinar Klixa, koji je danas i objavio tekst koji insinuira da se radi o štetama asfalta rađenim u proteklih šest godina, nije našao za shodno da provjeri ove navode odnosno konkretizuje od kada datira oštećeni asfalt koji se danas trudio i sam “otkinuti”.

Vjerujući da još postoje profesionalni, nepristrasni, novinari koji rade u skladu sa novinarskim kodeksima i prema principu “obje strane”, još jednom napominjem građanima da danas oštećene ulice nisu asfaltirane za vrijeme dok sam ja gradonačelnik. 

Fuad Kasumović

Copy
Prethodni članakPOJEO SAM HUSINE BAKLAVE: Miki Đuričić opleo po zadrugarima bez ustezanja
Sljedeći članakKlepe – tradicionalno bosansko jelo