Kasumović uoči početka suđenja u predmetu “Zenicatrans”: Neće me slomiti!

Fuad Kasumović

Kantonalni sud u Zenici potvrdio je da počinje suđenje u predmetu “Zenicatrans” u kojem su optuženi zenički gradonačelnik Fuad Kasumović i još 10 osoba, potvrđeno je iz Kantonalnog suda u Zenici.

Podsjećamo Kasumović i drugi uhapšeni su u operativnoj akciji SIPA-e 1. decembra prošle godine. Prema optužnici Kantonalnog tužilaštva ZDK, koja je u cijelosti potvrđena od Kantonalnog suda, Kasumovića i druge tereti se da su u predmetu “Zenicatrans” počinili krivična djela udruživanje radi činjenja krivičnih djela, zloupotreba položaja ili ovlaštenja, prouzrokovanje stečaja, krivotvorenje službene isprave i nesavjestan rad u službi. 

Ročište o izjašnjenju o krivnji zakazano je za srijedu 18. maja, a tragom nastavka ovog, po mišljenju javnosti, montiranog procesa protiv prvog čovjeka Zenica oglasio se i sam Fuad Kasumović.

Da je politika iznad pravosuđa, odnosno da je pravosuđe u službi politike nažalost najbolja su potvrda potezi Tužilaštva ZDK. Cijenjeni sugrađani, dragi prijatelji, sramno je i po bh. društvo poražavajuće da Tužilaštvo nastavlja praksu od prije četiri – pet mjeseci.
Naime, i tada su me preko medija pod kontrolom SDA i njihovih botova na društvenim mrežama obavještavali da će me uhapsiti. Pravosudni organi i sada su svjesno dozvolili da SDA mediji manipulišu njima i građanima. Proteklih dana kvazi novinari i stranački megafoni u službi mafije utrkuju se kako bi ovdašnjoj javnosti senzacionalistički plasirali loš uradak svoje zle kuhinje. A taj poziv, za nekakvo ročište, službeno sam dobio tek danas, 48 sati prije njegovog održavanja.

Očito je da mafija svim silama nastoji u životu održati propali sudski postupak protiv mene i saradnika. Smetamo im. Nisu me uspjeli pobijediti na demokratski način, pa sada pritiscima na pravosuđe pokušavaju poništiti volju građana i ostvariti svoje bolesne političke i svake druge ambicije.

Copy

Sve vezano za montiranu optužnicu u predmetu „Zenicatrans“ viši organi su poništili! Federalno Ministarstvo finansija, Agencija za vrijednosne papire i ostali, potvrdili su i dokazali da nijedna radnja u ovom predmetu nije krivično djelo! Pametnom je i išaret dosta ali mafija ne popušta. Ovim postupcima želi se uticati na moje i zdravlje moje porodice, kao i na percepciju građana.

Njihov projekat urušavanja pravosuđa ovim se postupkom nastavlja, a realizuje ga stranačka mašinerija koja ovime stavlja znak jednakosti između kriminalaca i poštenih, dobronamjernih i odgovornih građana! Tužilaštvo ovim djelima pokazuje da je politički zavisno i da je spremno zbog svojih nalogodavaca običnim ljudima uništavati živote. Jasno je svima, da bez istine i vladavinje prava nema države i zato su ovdašnji neodgovorni političari stavili Tužilaštvo pod svoju kontrolu.

A za šta me terete?

Fuad Kasumovič je po njima “kriv” jer sam Gradu i Zeničanima vratio imovinu na koju su sdaovci odavno stavili šape. Nismo dozvolili da se stranački tajkuni obogate preko leđa radnika i građana kako su to radili sa imovinom Zeničana u Brelima, Kaštelima, Zagrebu, Splitu, Sarajevu… sa imovinom Krivaje u Makarskoj i Herceg Novom…

Žele me oglasiti “krivim” jer će Zenica umjesto oronule stanične zgrade dobiti još jedan lijep multifunkcionalan objekat kojeg će koristiti svi građani, a novac koji se prikupi od zakupa već usmjeravamo u obnovu puteva, fasada, izgradnju vodovoda…

Mafiji sam “kriv” jer građanima Zenice vraćam dostojanstvo, pokazujem svima kako može više, bolje i poštenije. “Kriv” sam jer neću odustati od toga da građanima Zenice bude još bolje i jer kriminalnoj vlasti Zeničko-dobojskog kantona ne dam da nam nanosi još veću štetu! “Kriv” sam i jer ću ih poraziti na predstojećim općim izborima 2. oktobra i tako zauvijek poslati u historiju. Ali neće me slomiti! 💙 I neće me odvratiti od onoga što radim za građane Zenice i našu Bosnu i Hercegovinu. Zenica i BiH zaslužuju drugačije i bolje od onoga što na kriminalnim temeljima bezuspješno grade SDA i njeni korumpirani sateliti.

Za 18. mart u 13 sati zakazali su izjašnjenje o krivici mene i mojih saradnika. Mogu me svaki dan pozivati na sud ali me neće umoriti i pokolebati da nastavim sa borbom za bolji život svih građana Zenice, ZDK i BiH – napisao je gradonačelnik Kasumović na svom Facebooku!

Prethodni članakProf. dr. Esad Bajtal: Osporavanje legitimiteta visokog predstavnika je dio strategije podjele BiH
Sljedeći članakKujoviću osam godina zatvora zbog nesreće u kojoj su stradali supružnici Hršum