Kasumović: Vlada ZDK prva u regionu i šire koja nesposobne penzionere vraća na pozicije, a osobe dokazane u struci šalje u penziju

E3AFD575 550F 4886 A225 0D0DF9A605B1

Ono što se moglo naslutiti nakon što je 19 zastupnika Skupštine ZDK predvođeno koalicijom SDA-HDZ BiH-A SDA ili NES kako se valjda sada nazivaju, po skraćenom postupku glasalo za izmjene i dopune Zakona o unutrašnjim poslovima ZDK, danas je i službeno objelodanjeno. 

Vlada ZDK usvojila je prijedlog Rješenja o razriješenju i oduzimanju čina gospodinu Semiru Šutu, policijskom komesaru MUP-a ZDK.

Žalosno. Najboljem, od domaće i međunarodne zajednice, kao i građana nagrađivanom policijskom komesaru u BiH, ni odlični rezultati policije, ni sva priznanja, kompetencije i profesionalan rad nisu bili dovoljni da opstane pored ovakve Vlade ZDK. 

Smijeniti prije isteka mandata uspješnog rukovodioca mogu samo oni kojima su od sigurnosti građana i stava međunarodne zajednice važniji stranački ili koalicioni interesi. 

Problem ovoj većini u Zeničko – dobojskom kantonu nisu Omer Škaljo, direktor Zavoda zdravstvenog osiguranja ZDK, koji je “vraćen” iz penzije da bude direktor, niti Fadil Jaganjac o kojem sam ranije iznio svoj stav, a itekako je poznat svima.

Ova Vlada ZDK prva je u regionu pa i šire, koja nesposobne penzionere vraća na pozicije, a osobe dokazane u svojoj struci šalje u penziju. Zato neka im je na sramotu ovaj očajni potez koji je ništa drugo nego politički iznuđen.