BORBA ZA TREĆI MANDAT

Kasumović za 072info: Predao sam kandidaturu za gradonačelnika Zenice

Kasumović za 072info: Predao sam kandidaturu za gradonačelnika Zenice

Gradonačelnik Fuad Kasumović predao je jučer kandidaturu za treći mandata na čelu Zenice, potvrdio je za “072info” lider Bosanskohercegovačke inicijative – Kasumović Fuad.

-Da, istina je, jučer sam predao kandidaturu za novi mandat gradonačelnika Zenice – kazao je Kasumović u izjavi za “072info”:

Podsjetimo, Kasumović je na čelo Zenice došao 2016. godine kada je pobijedio kao nezavisni kandidat za gradonačelnika Zenice osvojivši 16.176 glasova. Njegov tadašnji najveći protukandidat, kojeg je podržao i Savez za bolju budućnost BiH, bio je Naidin Ahmetspahić (SDA), koji je osvojio 13.934 glasa.

Četiri godine kasnije, na Lokalnim izborima 2020. godine, Kasumović ubjedljivo odnosi pobjedu i osvaja 32.935 glasova na izborima. Osim Kasumovića, tada je bilo još pet kandidata za gradonačelnika Zenice, a SDA-ov kandidat Nezir Pivić, aktuelni premijer ZDK, osvojio je 11.184 glasa. 

Hoće li građani Zenice dati podršku Kasumoviću na predstojećim izborima, ostaje da se vidi. Za sada je zvanično kako su mu protukandidati Hasan Kreho, nezavisni kandidat, Almir Babajić iz SDP-a i Adnan Šabani iz POKRET-a. Nezvanično, SDA će za gradonačelnika Zenice ponuditi Spahiju Kozlića, nekadašnjeg vijećnika i ministra obrazovanja u Vladi ZDK. 

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica