Kasumović za 072info: SDA iz mišijih rupa piše pamflete, neka podnesu ostavke!

Podijelite vijest

Saopćenje za, pojedine, medije koje je, suočena s činjenicom da su građani uvidjeli kako su sve vrijeme dezavuisali javnost, zeničke SDA najbolje oslikava onu staru narodnu izreku “Čega se pametan stidi, time se…”.

Naime, očekivano su građani Zenice zgroženi činjenicom da se ispostavilo kako ih je SDA još jednom slagala, a nakon što su ponudili fiktivne kandidate za Gradsko vijeće Zenice. Iako su se tokom kampanje pozivali na rahmetlije, Bošnjastvo, dovodili ratne komandante, garantirajući kako će ostaviti funkcije koje obnašaju zarad najniže – vijećničke, danas se ispostavilo drugačije. Naime, na sjednici se nisu pojavili Selvedina Sarajlić Spahić, koja je obznanila da će ostati zastupnica u Skupštini, i Suad Kaknjo, zastupnik koji je u federalnom Parlamentu zaspao na važnoj sjednici. Očekuje se da on, i još nekoliko vijećnika, također odustanu od mandata u vijeću. 

-Sam Kasumović nakon Općih izbora 2018. odustao je od osvojenog mandata u Parlamentarnoj skupštini BiH i poslaničko mjesto prepustio kandidatkinji Aidi Baručiji – naveli su, između ostalog, u saopćenju propale SDA.

ČITAJ JOŠ:  Fuad Kasumović obavio građansku dužnost: Glasajte, nemojte kukati poslije 3. oktobra

I dok se ne znaju nositi sa novom sramotom, poslije one da su u Zenici završili na političkom smetljište, posegnuli su za strategijom “napad je najbolja odbrana”. I umjesto da priznaju građanima, koji su ih odavno pročitali, da je sve dio scenarija i smišljeno još mjesecima prije izbora, svoju sramotu pokušavaju umanjiti poredeći povlačenje nekoliko vijećnika s Fuadom Kasumovićem, gradonačelnikom Zenice.

Naime, Kasumović je prije dvije godine bio kandidat na Općim izborima, međutim, za razliku od SDA manipulatora, on je odmah rekao biračima da neće iznevjeriti građane i da će ostati gradonačelnik Zenice. I uistinu, ne samo da je pokazao da je od riječi, dokazao je i kako nije materijalista. Jedini je kandidat koji je bio direktno izabran u državni parlament na plaću od oko 7.500 KM.  Nije htio ostaviti grad jer je tako i obećao građanima, za razliku od članova SDA koji su prodavali zeničke interese samo da se dokopaju Sarajeva.

ČITAJ JOŠ:  OTKRIVAMO | Šta se dešava sa biračkim odborima u Zenici: Prevareni članovi SDA masovno odustaju?!

Povodom optužbi iz očajne SDA, Kasumović je za 072info kratko prokomentirao nove podvale i pokušaj obmane javnosti.

-Iz mišijih rupa pišu pamflete, umjesto da su već dosad podnijeli ostavke. Mogao sam ići u državni parlament, gdje je plaća mnogo veća od gradonačelničke, međutim, ostao sam i ispoštovao građane. Za razliku od Kaknje, koji se nije htio odreći paušala u parlamentu zarad vijećničkog, pa i Sarajlić-Spahić zarad one u Skupštini ZDK. Tako da, to najbolje govori ko je ostao dosljedan, a ko je još jednom izigrao građane – kazao je Kasumović.

Podsjetimo, upravo je na danas obznanjenu prevaru u režiji SDA upozoravao Kasumović i to još na samom početku kampanje.

-SDA sa listom za vijeće opet hoće uraditi prevaru. Njihova priča je staviti ljude koji su već na pozicijama, u Skupštini, federalnom parlamentu i poslije će se povući. Ali, tako ponovo lažu građane. Pozivam Suada Kaknju, Selvedinu Sarajlić Spahić i sve ljude koji su već na višim nivoima, neka podnesu prvo tamo ostavke, prvi ću glasati za njih. Ja izdati ne znam – govorio je tada Kasumović za intervjuima za medije. 

ČITAJ JOŠ:  FUAD KASUMOVIĆ: Jedan, jedini! Čovjek od riječi i djela! Uz narod i za svoj narod!

I umjesto da podnesu ostavke, s obzirom da su pokazali da su svjesno lagali građane i da im je u interesu isključivo vlastiti interes i što veći paušal, valja pratiti ko će biti novi vijećnik koji je lagao mještane Zenice u kampanji i bio novi instrument za laži u režiji zeničke SDA, koja je protekle četiri godine opstruirala svaki projekt za dobrobit grada. Sve to došlo im je na naplatu 15. novembra, ali i tokom same kampanje kada su ih posjećivali tek rijetki građani a i oni su ih gađali jajima. 


Podijelite vijest