Kasumovićevi koalicioni partneri bez komentara nakon njegove najave izlaska iz vlasti

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Dešavanja u koaliciji većine Zeničko-dobojskog kantona uzburkale su odnose. Fuad Kasumović je kazao da BHI-KF izlazi iz te priče, a njegovi partneri kažu da nemaju komentar na sve to.

Nakon današnjeg usvajanja revizorskog izvještaja Zavoda zdravstvenog osiguranja ZDK Fuad Kasumović je najavio izlazak iz koalicije, a dodanašnje partnere HDZ, SDP i DF na neki način je označio izdajnicima jer su sa SDA podržali izvještaj kojeg je dostavio direktor Omer Škaljo.

Kasumović je tako kazao da su mnogi, aludirajući na svoje partnere, predizbornu kampanju bazirali na priči borbe protiv korupcije, a da su danas podržali Škalju koji, kako Kasumović kaže, “kako cjelokupna javnost zna obiluje brojnim nepravilnostima i nezakonitostima”.

S tim u vezi kontaktirali smo predsjednike kantonalnih odbora stranaka za komentar na današnja dešavanja i istupanje Kasumovića iz koalicije.

Ivo Tadić, predsjednik KO HDZ ZDK, je kazao da ne zna šta se očekivalo od HDZ-a.

“Kada spominjete Omera Škalju, direktora ZZO ZDK, oni su prošli put bili dio parlamentarne većine i danas su. Ne znam šta je problem i šta se očekivalo od mene i HDZ-a. O izlasku Kasumovića iz koalicije sam pročitao u javnosti i stvarno na to nemam komentar”, izjavio je Tadić.

Predsjednik SDP-a ZDK Mirsad Mahmutagić nije odgovarao na pozive, a predsjednik KO DF ZDK Goran Bulajić je kazao da nije bilo zajedničkog dogovora oko glasanja i da se glasalo onako kako je svako tumačio da je ispravno.

“Svi su išli sa svojim stavom i tako se glasalo. Ne znam da li on ima namjeru izaći iz koalicije, i ja sam to pročitao u medijima”, izjavio je Bulajić.

Za sada nije poznato u kojem smjeru će ići koalicija u ZDK te da li će, hoće li i kada će biti preslagivanje te formiranje nove većine.

Klix