7A7682BD D48C 4011 86DF AFF440C043B6
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Sport / Svijet

Transfer Miralema Pjanića u Barcelonu, odnosno Arthura u Juventus uskoro bi trebao biti i zvanično potvrđen, a katalonski mediji javljaju kako bi oba nogometaša već sutra mogla biti na ljekarskim pregledima u Barceloni, odnosno Torinu.Italijanski mediji već danima pišu kako bi Arthur trebao na ljekarske preglede u Torino već u nedjelju, a sada Italijani, ali i katalonski Mundo Deportivo i Sport navode kako bi i Pjanić mogao sutra biti u Barceloni na ljekarskim pregledima. 

Novinar Sky Sport Italije i ekspert za transfere Gianluca Di Marzio, kao i Guardianov Fabrizo Romano nedavno su izvijestili kako je dogovor između dva kluba postignut i da se čeka još samo zvanična potvrda. Juventus bi tako za usluge Arthura trebao izdvojiti 70 miliona eura, a Barcelona za usluge Pjanića 10 miliona eura manje. 

Ugovori bi trebali biti završeni do 30. juna kako bi Barcelona “dovela u ravnotežu” svoje račune i kako bi izbjegla kaznu za kršenje UEFA-inog finansijskog fair-playa. Ipak, treba istaći da će Arthur i Pjanić ostati u svojim sadašnjim klubovima dok se ne završi sezona u Italiji, Španiji i Ligi prvaka.

Klix