Portal 072info

Katar će zabraniti alkohol na javnim mjestima tokom Mundijala 2022.

Katarski zvaničnici donijelu su odluku po kojoj će biti zabranjeno konzumiranje alkohola na ulicama i javnim mjestima za vrijeme svjetskog nogometnog prvenstva u toj zemlji 2022. godine.

Ta odluka, koja bi se mogla proširiti i na prostore unutar stadiona, najvjerovatnije će se naći na udaru kritika stranih navijača, a FIFA-a se već ranije našla na udaru zbog pomjeranja takmičenja u zimu, kako bi se izbjegle nesnosne vrućine ljeti.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Alkohol će biti dozvoljen “na udaljenim” mjestima, kazao je generalni sekretar Vrhovnog komiteta Hassan Al-Thawadi, prenosi Russia Today.

– Neće biti konzumiranja alkohola na ulicama, trgovima i javnim mjestima i to je konačna odluka. Dostupnost alkohola za vrijeme turnira bit u skladu s našim običajima i tradicijom – kazao je on prenosi AFP.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Iako alkohol nije ilegalan u Kataru, njegova prodaja i konzumacija striktno je kontrolirana, a prekršajem se smatra piti na javnim mjestima ili biti opijen.

Strani državljani koji žive u toj zemlji mogu podnijeti zahtjev za posebnim dozvolama koja im omogućavaju konzumiranje alkohola, a hotelima je dozvoljeno služenje alkoholnih pića.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Ovaj prilog omogućile su vam Sportske kladionice "Sportplus"
Ovaj prilog omogućile su vam Sportske kladionice “Sportplus”
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME