AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Vijesti

Admir Katica, ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, rekao je danas za N1 da Federacija treba donijeti ujednačene mjere na cijeloj teritoriji kako bi zatvaranja poput onog u Sarajevu proteklog vikenda – dobila smisao.

On je dodao da se u Bosni i Hercegovini sve politizira što nas ”dovodi do apsurda”.

”Poruka koju trebaju čuti svi, je da ovaj koronavirus nas može ujediniti. On nije vlasništvo stranke, entiteta, kantona. Svi zajedno moramo biti na jednoj liniji fronta”, rekao je on na početku razgovora.

Govorio je i o (ne)poštivanju mjera i preporuka u Sarajevu.

”Mogu reći da uvjek imate ljude koji poštuju zakon i zakon njih poštuje. To je dobar recept. Postoje i oni koji ne poštuju zakone i epidemiološke mjere i takve policija sankcioniše. Iskoristio bih opet priliku da pozovem sve građane da poštuju mjere će nam to svima olakšati posao”, dodao je Katica.

Prema njegovom mišljenju, ne postoje oštre i blage mjere već postoje mjere koje su prilagođene datoj situaciji. Naglasio je važno Federalnog nivoa vlasti u cijelom postupku borbe s pandemijom.

”Federacija ima svoje nadležnosti i treba da počne da se brine o stanovništvu, da nabave vakcine i ujednače mjere kako bi naše mjere dobile punu logiku. Mi nećemo čekati Krizni stožer FBiH već ćemo iznalaziti rješenja kako je to moguće. Da bi bilo bolje treba nam taj nivo od FBiH”, naglasio je gost N1.