Kazahstanci objasnili zašto neki Zmajevi nisu dobili vize

zmajevi bih reprezentacija
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Generalni sekretar Kazahstanskog fudbalskog saveza (KFF) Azamat Aitkhozhin, u intervjuu za Vesti.kz, pojasnio je situaciju sa odbijanjem izdavanja viza za igrače reprezentacije Bosne i Hercegovine, sa kojima će reprezentacija Kazahstana igrati u subotu navečer.

Generalni sekretar FS Kazahstana tvrdi da je kazahstanski savez uradio sve što je mogao kada je u pitanju izdavanje viza za naše igrače.

“Uradili smo sve što zavisi od nas, nismo zaposlenici Ministarstva vanjskih poslova ili ambasade. Spisak delegacije poslali smo migracionoj službi Ministarstva unutrašnjih poslova, nakon čega smo dokumenta dostavili ambasadi”, rekao je Serikovich.

Mokri pasoši, zakašnjeli zahtjevi i osveta

Serikovich tvrdi da je jedan od pasoša (Jusufa Gazibegovića op.a.) imao mutne stranice, kao da je nekada ranije bio skvašen, te nije imao prostor za lijepljenje vize. Ono što zabrinjava jeste da Kazahstanci tvrde da su zahtjevi za dio ekipe koja je ostala u BiH pristigli kasno. Serikovich kaže kako se N/FS BiH obratio FS Kazahstana za pomoć.

ČITAJ JOŠ:  Objavljen video: Pogledajte kako je Musa zaradio tešku povredu kojom su mu prekinuti disajni putevi

“Obratili su se nama i UEFA -i, odgovorili smo da pokušavamo pomoći na sve moguće načine, šaljemo pisma – sve je to u našoj moći, mi smo javna organizacija, a ne ambasada”, rekao je Serikovich, koji se osvrnuo i na insinuacije da je sve orkestrirano kako bi se Kazahstanci “osvetili” za tretman koji su doživjeli u Bosni i Hercegovini.

“Ako govorimo o našim igračima, i dalje sam uvrijeđen, jer predajemo dokumente na vrijeme. Ovdje je Zainutdinov predao dokumente na vrijeme, ali je rok za njegovo izdavanje odgođen bez ikakvog objašnjenja! Zatim smo se obratili i svima, uključujući UEFA -u, ali smo odbijeni. Istovremeno, ne krijem činjenicu da su tada Alip i Pokatilov kasno dostavili svoje dokumente, ali postojali su objektivni razlozi, u vrijeme podnošenja dokumenata igrači su bili u inostranstvu sa svojim klubovima”, kaže Serikovich.

ČITAJ JOŠ:  BiH večeras u Zenici dočekuje Rumuniju u Ligi nacija

Podsjećamo, N/FS BiH je tvrdio da je sva dokumentacija za izdavanje viza za naše igrače poslata pravovremeno, te da nikakvih problema nisu očekivali.

“NS/FS BiH je kao i uvijek preduzeo sve potrebne aktivnosti oko putovanja našeg tima te je zaista neshvatljivo da je čak šestorici igrača bh. reprezentacije uskraćeno izdavanje viza. Savez je iskoristio sve raspoložive resurse, obratili smo se i UEFA-i za pomoć a naše osoblje je do kasno sinoć pokušalo da nađe rješenje. I pored svih napora, nismo naišli na razumijevanje Veleposlanstva Republike Kazahstan u Republici Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori, te će naša selekcija danas otputovati bez pomenutih igrača” – saopšteno je iz FSBiH.

ČITAJ JOŠ:  Kapiten Zmajeva napustio kamp reprezentacije: Edin Džeko se danas vraća u Italiju

Ovako, reprezentacija Bosne i Hercegovine ostat će bez četiri reprezentativca, te će 9. oktobra u Nur-Sultanu Zmajevi imati još teži zadatak u nastojanju da ostanu utrci za mjesta koja vode u Katar.

Adi Nalić i Jusuf Gazibegović naknadno su dobili vize za putovanje u Kazahstan, te su se jutros zaputili u Nur-Sultan, dok su Sanjin Prcić, Elvis Sarić, Dennis Hadžikadunić i Dario Đumić ostali u Bosni i Hercegovini.

GODISNJICA
MARKETING