Kazna za mokrenje u moru 785 dolara

Jedan grad u Španiji proglasio je mokrenje u moru kažnjivim prekršajem, a svako ko je uhvaćen da urinira dok pliva mogao bi biti kažnjen velikom novčanom kaznom.

Vijeće grada Vigo u regiji Galicija implementiralo je novu odluku u pokušaju da očisti svoje plaže jer broj turista i dalje raste nakon pandemije.

Posjetitelji, ali i lokalno stanovništvo, koji su primijećeni da mokre u moru suočit će se s kaznom do 785 dolara.

Ipak, nema vijesti o tome kako će to tačno provesti, piše Unilad.

To neće biti lak zadatak s obzirom na to da je mokrenje u moru često “prikriveni” posao, iako neki sugeriraju da bi osoblje na plaži moglo paziti na svakoga ko uđe u vodu do struka.

Brojni ljudi prokomentarisali su ovu vijest, a mnogi su skeptični u pogledu planova grada i pitaju kako će “prestupnik” uopće biti uhvaćen.

Osim ovih “toaletnih navika”, The Telegraph prenosi da nova pravila uključuju i kazne za korištenje sapuna u vodi, ostavljanje smeća na pijesku i korištenje roštilja, plinskih boca ili drugih opasnosti od požara.

Izvan grada Vigo postoji niz drugih propisa koji se razlikuju od regiona do regiona.

Na primjer, žene u bikiniju i muškarci u toplesu mogu biti kažnjeni sa više od 315 dolara ako se ne pokriju kada napuste plažu.

Vlada Balearskih ostrva – koja uključuje Magaluf, Majorku i Ibizu – suzbija pijanstvo turista.

U određenim gradovima kao što su Barselona i Madrid, konzumiranje alkohola na ulicama je zabranjeno i za to je predviđena kazna do 630 dolara.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE