Portal 072info

KB Zenica: Neki aparati u kvaru,otežana dijagnostika

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Kantonalna bolnica Zenica

U Kantonalnoj bolnici Zenica u posljednje vrijeme evidentan je problem dijagnostike jer se počesto kvare aparati koji su ključni u liječenju pacijenata. Informacija o ovome za nas nije nova,kažu u Ministarstvu zdravstva uz napomenu da se pacijenti mogu obratiti privatnoj poliklinici „dr. Šabić“, sa kojom je potpisan odgovarajući sporazum.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

 Zastupnik SDA u Skupštini Zeničko dobojskog kantona Ibrahim Šišić upozorio je  na jučerašnjoj sjednici na, kako je rekao, neodrživo stanje u Kantonalnoj bolnici Zenica. Pri tom je naveo da su aparati izvan funkcije, što u konačnici otežava postupak liječenja pacijenata. Ministrica zdravstva u ostavci Senka Balorda je potvrdila da neki aparati nisu u funkciji, ukazavši da je Vlada prošle sedmice dala nalog za uplatu dodatnih 500 hiljada maraka prema Simensu, ali da ne zna da li su sredstva postala operativna.

Ministrica Balorda podsjeća da se pacijenti mogu za dijagnostičke usluge obratiti poliklinici „dr. Šabić“ ili ako ima potrebe u Klinički centar Sarajevo. Iz Kantonalne bolnice Zenica danas smo dobili informaciju da ne radi aparat za klasičnu rendgen dijagnostiku te se sva snimanja vrše digitalno preko Impaxa,što otežava rad osoblja Bolnice.Još uvijek je u kvaru CT aparat pri čemu je menadžment Bolnice u pregovorima sa poliklinikom „Sunce“,kako bi se ublažilo trenutno stanje. Konačno,aparat magnet je u funkciji.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME