Portal 072info

KBZ PRERASTA U UNIVERZITETSKO-KLINIČKI CENTAR: Strategija razvoja zdravstva ZDK?!

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

U okviru današnje sjednice Vlade Zeničko dobojskog kantona razmatrana je Strategija razvoja zdravstva na području ovog kantona za period 2016-2025. godine.

Na izradi Strategije radio je projektni tim na čijem je čelu bio prof.dr. Aziz Šunje sa Ekonomskog fakulteta u Sarajevu.

Istakao je, da je krajnji cilj bolje zdravstvo i bolje usluge za građane ovog kantona. Učesnici u raspravi pozdravili su donošenje ovog dokumenta, ali su iskazali i bojazan da bi u slučaju izostanka političke volje i nedostatka sredstava za njegovu implementaciju, mogao ostati mrtvo slovo na papiru.

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

U okviru dokumenta tretirana je i Kantonalna bolnica Zenica kao najveća i referentna zdravstvena ustanova u Kantonu, koja bi, kako je predviđeno, trebala prerasti u univerzitesko-klinički centar.

Direktor Zavoda zdravstvenog osiguranja ZDK Senaid Begić iznova je ukazao na problem višegodišnjih dugovanja po osnovu doprinosa za zdravstvo, koji se procjenjuju na ukupan iznos od oko 77 miliona maraka. Pored članova Vlade,na čelu sa premijerom Miralemom Galijaševićem, prezentaciji Strategije prisustvovali su članovi menadžmenta zdravstvenih ustanova,granskih sindikata u ovoj oblasti, kao i predstavnici drugih zainteresovanih institucija.

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

Konačno usvajanje ovog dokumenta planirano je od strane kantonalne skupštine. 

RTVZE


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Podijelite članak
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6