KĆERKA JE MAGIČNO BIĆE: 11 zanimljivih činjenica

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

slika (3)

Ona je najljepše stvorenje, najtvrdoglavija osoba, ona je tatina djevojčica, vaša kćerka je nešto što najviše volite.

Žene, kad saznaju da nose djevojčicu, obično misle da, imajući u vidu da su i same nekad bile djevojčice, znaju šta mogu da očekuju, ali istina je da će vaša ćerka imati par iznenađenja za vas. Pored neumornog ćaskanja i roze boje, ćerke su svijet za sebe. Evo kako izgleda odrastanje vaše princeze.

Ona je možda ženstvenija od vas

Iako ste možda uložili dosta truda da je naučite o rodnoj ravnopravnosti, kupovali joj igračke za dječake, nemojte se iznenaditi ako ona razvije strast prema princezama, barbikama i baletu. Koliko god se vi borili sa stereotipima, društvo u kombinaciji sa prezastupljenim marketingom će imati jak uticaj na njeno odrastanje.

Njena želja da pozamljuje nakit, štikle i haljine će se pojaviti jako rano, gotovo čim prohoda

Vaša princezica biće prelatka pretvarajući se da izlazi u vašim novogodišnjim salonkama… Uživajte u ovim momentima, jer uskoro će željeti stvarno da ih pozajmi.

Možda ćete biti malo ljubomorni na tatinu ćerku

Iako možda ljubomora i nije vaš stil, iznenadićete se kad je budete osjetili, kad uvidite da niste jedino žensko u životu vašeg partnera. Cijenićete njihove igre, priče i duboku povezanost, ali ponekad vam neće biti prijatno da budete izostavljeni. I prvi put kad vaša ćerka potraži oslonac u ocu, kad je tužna ili povrijeđena, to će biti pomalo bolno saznanje za vas. Ali zapamtite da je njeno srce prepuno ljubavi za sve. Vi takođe, imate vrijeme i aktivnosti koje dijelite sa njom, koje će najvjerovatnije biti misteriozno za tatu.

Sve počinje rano i jedno je sigurno, djevojčice ranije sazrijevaju od dječaka

Vaša ćerka možda već i trči, dok sin vaše prijateljice istog uzrasta se još bori sa puzenjem. Prevrtanje, tapšanje, smijanje, poljupci, navikavanje na nošu, čitanje. Ne budite iznenađeni ako ona sve ovo savlada prije dječaka njenog uzrasta.

Naviknite se na dramu

Prije nego što dobijete ćerku, sigurno mislite da je nevjerovatno da se neko uzbuđuje toliko što ne uspijeva da nađe svoje japanke, što joj frizura nije onakva kakvu je zamislila ili zato što je pojela parče hljeba tokom ručka. Ali ona stvarno želi svoje japanke!!! Na kraju, ona će se opustiti, ali u međuvremenu dišite duboko…

Spremite se na fazu „Ja nosim samo haljinice“

Negdje oko treće godine ona će već imati želje vezane za oblačenje, a to možda neće imati veze sa tim da li je odjeća čista ili prikladna. I tek što ste prilagodili njenu garderobu zahtjevima koje ima, njene želje će se promijeniti. Možda će željeti da nosi izvrnutu odjeću, veću majicu, pa čak i kupaći kostim preko džempera. Što prije shvatite da sve to nije tako bitno, biće lakše objema.

Ona će skupljati i čuvati sve

Gumice, šnalice, latice cvijeća, kape, flašice, kutijice, spajalice, dugmad, mrtve bube… sve. Sve što može da nagura u džepove ponijeće sa sobom. Naviknite se da pronalazite ove stvari svuda po kući.

Stalno ćete se prepirati oko njene kose

Ono što se vama sviđa, za nju možda ne dolazi u obzir. Da, ona baš sad mora da opere kosu. Ne ona ne izlazi takva iz kuće. Da, baš sad morate da joj uvijete kosu, jer ona ne zna sama, još samo ovaj put. Svađe oko kose će potrajati onoliko koliko vi dozvolite, odnosno koliko vam bude trebalo da shvatite da je to samo kosa i predate se. Vremenom ona će shvatiti da je čista i očešljana kosa ipak najbolja opcija.

Ona će biti mjerilo ljepote po kome procjenjujete sve njene vršnjake

Nikad ne biste to priznali na glas, ali vi mislite da je ona najljepše stvorenje ikada rođeno. Možda će vam i biti žao njenih drugarica, čija lijepa lice ne mogu da se mjere sa njenim. Normalno je da se ovako osjećate, ali ne zaboravite da joj kažete koliko je pametna.

Ona je možda rođeni manipulator

Mame, koje imaju djecu oba pola tvrde da njivove princeze znaju kako da dobiju ono što žele. I to samo izgledom. Da li je tako? Definitivno. Ponekad im progledamo kroz prste zato što su tako neodoljive, a tate to najbolje znaju.

Biće vam pomalo i žao mama svih dječaka

Kada ste zajedno sa svojim prijateljicama koje imaju mušku djecu, možete se zapitati da li vam one pomalo zavide. Bliske prijateljice će vam možda to i priznati. Uostalom vi sa ćerkicom zajedno uređujete njenu sobu, kupujete haljinice, lakirate nokte dok su mame dječaka zauzete kopanjem glisti i razgovorima o superjunacima.

Kurir