Portal 072info

Kćerki dao službeno policijsko vozilo pa pokosila motociklistu

5E1E7C16 A503 4051 A87D 5AABAE976C1C 696x440 1
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

U Tužilaštvu Zapadnohercegovačkog kantona danas su podigli optužnicu protiv Irine P. (33) iz Mostara, zbog ugrožavanja javnog prometa uslijed čega je jedna osoba zadobila teške tjelesne ozljede.

Kako su naveli, Irina P. se tereti da je 1.septembra 2019. godine u mjestu Veljaci, općina Ljubuški, na lokalnoj cesti prema kupalištu „Koćuša“ upravljajući vozilom VW-Golf, korisništvo MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona izazvala saobraćajnu nezgodu u kojoj je oštećeni P.I.D (20) ,koji se kretao motociklom Yamaha-Cygnus, zadobio teške tjelesne ozljede u vidu višestrukih prijeloma kostiju, piše Avaz.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

-U optužnici je predloženo saslušanje 22 svjedoka, tri vještaka i oko 60 materijalnih dokaza na kojima sam zasnivao osnovanost podizanja optužnice i upućivanja iste na potvrđivanje Općinskom sudu u Ljubuškom-izjavio je Josip Aničić, kantonalni tužilac Tužilaštva ZHK.

Nedugo nakon nesreće u medijima su se iznosile informacije o tome da se ovaj slučaj pokušava zataškati, jer je, kako se navodilo, službenim automobilom upravljala kćerka zaposlenika MUP-a HNK.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Iz MUP-a ZHK su tada nakon obavljenog uviđaja objavili kako je utvrđeno da je da je „u saobraćajnoj nesreći učestvovalo vozilo marke Golf 7 , vlasništvo MUP-a HNK, kojim je prema prijavi upravljao Z.P., zaposlenik navedenog Ministarstva i motocikl marke „Cygnus“ bez reg. oznaka kojim je upravljao P.I.D. (2000.)“.

Podijelite članak
  • 11
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Novinar iz Hrvatske opisao susret sa skakačem sa Starog: Halo bola’, BBC je radio priču o nama, daj 35 eura za skok ili ništa

072info.com

Požar ponovo bjesni u Mostaru, gašenje otežano zbog mina

072info.com

TRAGEDIJA U BIH: Aktivirao ručnu bombu u porodičnoj kući

072info.com
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)