Portal 072info

Kecman ostaje trener KŽK Čelik

Nakon tri uspješne sezone, Slobodan Kecman će i u narednoj sezoni sa klupe predvoditi košarkašice Čelika. Nakon završetka sezone Uprava kluba je željela zadržati ovog stručnjaka na klupi i nakon pregovora postignut je dogovor tako da Kecman ostaje u Zenici i u narednoj sezoni.
Razgovarali smo i kako to obično biva sa ljudima iz Čelika vrlo brzo smo se dogovorili oko angažmana za narednu sezonu – kazao je Kecman.U narednoj sezoni fokus će biti na mladim igračicama.

– Nastojimo dovesti najtalentovanije igračice iz okruženja. Od starijih igračica ko bude htio učestvovati u ovom projektu dobro došao je. Već nam je bilo nekoliko igračica na treninzima i mogu kazati da sam zadovoljan njihovim radom. Učinit ćemo sve da kroz rad s njima napravimo od njih bolje igrače nego što su to sad. Djeca su spremna da rade i ja sam uvjeren da ćemo uraditi dobar posao – kaže Kecman.

S obzirom na sve rečeno ni ambicije kluba neće biti prevelike.

– Kao što rekoh cilj na je od ovih djevojčica napraviti što bolje igračice. Ambicije su apsolutno u skladu sa tim opredjeljenjem i nećemo od njih tražiti puno, ali svaku priliku koja nam se ukaže da napravimo možda i neki dobar rezultat sigurno ćemo objeručke prihvatiti i iskoristiti – završava Kecman.
Ovaj prilog omogućile su vam Sportske kladionice "Sport Plus"
Ovaj prilog omogućile su vam Sportske kladionice “Sport Plus”
Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box