Portal 072info

KENGUR KUP Učestvuje preko 40 ekipa iz BiH, Hrvatske, Mađarske i Slovenije

Košarkaški klub „Kengur“ iz Zenice od 26. do 28. avgusta biće domaćin  18. Međunarodnog košarkaškog turnira za mlade “KENGUR KUP 2016”.

Na jednoj od najmasovnijih sportskih manifestacija u regionu , ove godine nastupit će preko 40 ekipa iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Mađarske i Slovenije.

Očekuje se učešće  preko 500 dječaka i djevojčica u pet kategorija , što Kengur Kup čini posebnom manifestacijom koja okuplja najviše mladih košarkaša.

Generalni pokrovitelj kupa je Grad Zenica .U ime generalnog pokrovitelja turnira Zijad Softić , na današnjoj press konferenciji između ostalog istakao je da se ovim turnirom nastavlja projekat Zenica grad sporta i mladih.

Predsjednik i osnivač košarkaškog kluba Kengur , Enver Jahić,izjavio je da ovaj turnir  ima veliki značaj za  razvoj mladih košarkašica i košarkaša i da su ranijih godina na ovom takmičenju učestvovali i sadašnji članovi kadetske i juniorske košarkaške  reprezentacije BIH. 

I ove godine „Kengur Kup“ će se igrati na više lokacija u gradu a finalni program će se održati u Gradskoj areni, u nedjelju 28.avgusta od 13 sati.  

RTVZE

Ovaj prilog omogućile su vam Sportske kladionice "Sport Plus"
Ovaj prilog omogućile su vam Sportske kladionice “Sport Plus”
Podijelite članak