ce
AUTOR: H.D.
DATUM: sij 15, 2022 @ 9:50
KATEGORIJA: BiH / Vijesti

Mađarska europarlamentarka, Ketalin Čeh (Katalin Cseh), reagovala je na izjave Olivera Varheljija (Varhelyi), evropski komesar za proširenje, koje je dao mađarskim medijima o stanju u BiH. Ona smatra da je ono što je rekao Varhelji dobro ali nedovoljno uvjerljivo.

– Oliver Varhelji je danas govorio pomirljivijim tonom, negirajući svoju podršku secesionistima bosanskih Srba. Što je dobro. Ali to ne predstavlja dovoljno uvjerenje.. Za početak: diplomata EU ne bi trebalo da se slika sa mapom koja prikazuje nezavisni Brčko Distrikt koji je ponovo pripojen RS – napisala je Čeh na Twitteru.

Podsjećamo, Varhelji je u izjavi za mađarski “Magyar Nemzet”, rekao da su izvještaji o njegovoj podršci potezima člana Predsjedništva BiH i Lidera SNSD-a Milorada Dodika, “lažne vijesti.”

– Naše očekivanje od bosanskih Srba je da se vrate u Vladu, u Parlament, u rad Predsjedništva. Ni Bosna i Hercegovina, pa čak ni Republika Srpska nemaju interesa za segregaciju, što onemogućava rad institucija – izjavio je, između ostalog” Varhelji za “Magyar Nemzet”.

Tekst se nastavlja nakon reklame
LIDER