10B5FE3D 09B1 4711 BDC2 1D2F7D094E1D
AUTOR: K.H.
DATUM: sij 4, 2022 @ 15:25
KATEGORIJA: Regija / Vijesti

Holivudski glumac Kevin Spacey još uvijek boravi u Zagrebu. Danas je obišao grob hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana, kojeg bi trebao glumiti u filmu o vojno-policijskoj akciji Oluja, piše klix.ba.

Na groblje Mirogoj je stigao s rediteljem Jakovom Sedlarom. U toku su dogovori o početku snimanja spomenutog filmskog projekta. Podsjećamo, Spacey je stigao u Zagreb 30. decembra u pratnji menadžera Ewana Lowensteina.

“Ovo je ‘prijateljska’ posjeta, ali ćemo razgovarati i o ulogama koje će on eventualno odigrati. Jedna od njih je i ona predsjednika Tuđmana, jer se iduće godine slavi 100. godišnjica njegovog rođenja”, kazao je Sedlar ranije.

Spacey je Novu godinu dočekao sa Sedlarom, njegovim sinom Dominikom, Lowensteinom i producentom Franom Jurajem Prižmićem u zagrebačkom klubu Mint.

Tekst se nastavlja nakon reklame

Inače, Spacey je postao omražena ličnost u Hollywoodu i širom svijeta nakon što ga je nekoliko osoba prijavilo za seksualno zlostavljanje. Zbog ovih optužbi Netflix je odlučio prestati sa snimanjem serije “House Of Cards” u kojoj je Spacey imao glavnu ulogu.

LIDER