Kim Kardašijan iz četvrtog pokušaja prošla ispit za studij prava

kim

Kim Kardašijan (Kardashian) čvrsto je odlučila završiti studij prava. Nedavno je iz četvrtog pokušaja prošla kalifornijski “baby bar”, ispit za studente prava prve godine, obvezan za buduće advokate u Kaliforniji koji ne pohađaju akreditirane visokoškolske ustanove, a krajnji joj je cilj usredotočiti se na reformu kaznenog pravosuđa.

– OMFGGGG položila sam baby bar!!!!-  tvitala je Kardashian, oduševivši svojih 70.7 miliona pratilaca, a objavila je i fotografije na kojima pozira u plavom kombinezonu.

Kim je svoju želju za stjecanjem diplome prvi put javnosti otkrila 2019. godine u intervjuu za “Vogue”, kazavši da je započela četverogodišnje pripravništvo u advokatskom uredu u San Francisku. Tada je kazala i kako se nada da će uskoro uspjeti položiti “baby bar”.

Kalifornija je jedna od nekoliko američkih saveznih država koje imaju takav program studiranja i jedina ima mogućnost pristupa takozvanom “baby baru”.

Premda je svojedobno pohađala “Pierce College” u Los Anđelesu, nikad nije diplomirala. No Kalifornija studentima nudi mogućnost polaganja “baby bara”, ispita za studente prava prve godine, a da pritom ne moraju obaviti pripravnički staž kod advokata ili sudije.

Cjelodnevni test se polaže na daljinu u junu ili oktobru i obvezan je za sve koji žele studirati pravo na neakreditiranoj visokoškolskoj ustanovi koja ne posjeduje akreditaciju za obrazovanje.

Ovo joj je bila posljednja prilika za polaganje.

IZVORAvaz
Prethodni članakSvečanost u Dubaiju 18. decembra povodom Nacionalnog dana BiH
Sljedeći članakPutnici na pisti u Nepalu gurali avion