Kina: Muškarac ostao visiti na mostu nakon što su popucali stakleni paneli

Screenshot 4 28
Podijelite vijest

Nakon što je uslijed snažnog vjetra popucalo nekoliko staklenih panela na jednom kineskom mostu, muškarac je ostao na njemu pokušavajući spasiti život. Zastrašujući trenutak desio se u petak, 7. maja.

Stakleni most na planini Piyan, na sjeveroistoku Kine, se nalazi se na visini od 100 metara. Staklo je razbijeno dok je puhao vjetar brzine 150 kilometara na sat.

Fotografija muškarca koji se nalazi na sredini oštećenog mosta je preplavila društvene mreže. U pomoć su pristigli vatrogasci, a vrlo brzo je spašen.

Nakon toga je prevezen u bolnicu gdje je pregledan i tom prilikom je utvrđeno da je “stabilnog psihičkog i fizičkog stanja”. Kako su saopćili iz gradske vlasti Longjianga, grada koji se nalazi u blizini mosta, cijelo područje je zatvoreno za posjetioce. Pokrenuta je i istraga o ovom incidentu.

Ovo nije prvi ovakav incident u Kini. U provinciji Hebei su za posjete zatvoreni svih 32 staklena objekta – stakleni mostovi, staklene pješačke staze i stakleni vidikovci. To je bio slučaj dok nisu završene sigurnosne provjere.

U provinciji Guangxi je 2019. poginula jedna, a povrijeđeno šest osoba nakon što su pali sa staklene površine. U provinciji Zhangjiajie 2016. povrijeđen je turist dok je šetajući staklenom površinom pao komad stijene.

Pretpostavlja se da najmnogoljudnija država svijeta ima 2.300 staklenih mostova, te brojne staklene staze i vidikovce. Svi oni su napravljeni tako da budu što atraktivniji za veliki broj turista, odnosno da doprinesu rastućem turizmu, prenosi BBC.


Podijelite vijest