Kina polako otvara turističke atrakcije, broj zaraženih se smanjuje

Kako se epidemija koronavirusa smanjuje u Kini, tako se hoteli i turističke atrakcije polako otvaraju za goste. Prema Ctripu, vodećem kineskom sajtu za putovanja, oko 25 posto kineskih atrakcija na toj platformi ponovo je počelo primati posjetioce.

Te atrakcije uključuju i vrh opservatorija Šangaja kod Šangajske kule (najviša zgrada u Kini) i vidikovac Šangajskog orijentalnog bisernog tornja. Oni su u četvrtak ponovo otvorili vrata turistima.

Foto: AFP

Posjetioci oba tornja dužni su da nose maske za licu i da im se na ulazu izmjeri tjelesna temperatura. Također su dužni pokazati lični mobilni QR kod što je sistem koji je Kina nedavno implementirala za praćenje statusa karantine građana.

Vrhunac izbijanja koronavirusne bolesti (COVID-19) u Kini je završen, izjavio je u četvrtak glasnogovornik Nacionalne zdravstvene komisije.

Grad Wuhan, izvorište zaraze koronavirusa, drugi dan zaredom bilježi jednocifreni broj zaraženih, jer je prijavljeno 5 novih slučajeva, objavila je kineska vlada.

U ostatku pokrajine Hubei, osim Wuhana, nije bilo novih slučajeva zaraze – osmi dan zaredom. U ostatku Kine jučer je zabilježeno osam slučajeva, sedam manje nego u srijedu.

Klix.ba