Kina: Snimak muškaraca koji tuku i seksualno uznemiravaju žene u restoranu izazvao javni bijes

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Devet osoba uhapšeno je u Kini nakon što je na internetu postao popularan videosnimak brutalnog napada grupe muškaraca na žene u restoranu, u gradu Tangshan. Ljudi su se zgrozili zbog rodnog nasilja koje je u Kini još uvijek veliki problem.

Snimak je izazvao bijes javnosti posebno zbog seksualnog predatorskog ponašanja muškaraca i nasilja nad ženama.

Na snimci se vidi da muškarac prilazi jednom stolu i stavlja ruku na leđa žene koja sjedi u restoranu sa još dvije djevojke. Nakon što ga je odgurnula, muškarac ju je počeo udarati, a zatim su je ostali muškarci izveli na polje i premlatili dok je ležala na zemlji.

ČITAJ JOŠ:  Pročitajte ispovijest o hrabroj borbi mlade majke Snježane iz BiH: Doktori iz Austrije ostali u čudu

U tučnjavu su uključene i ostale žene, a veliki broj muškaraca koji su se našli u restoranu samo su posmatrali incident.

Video je ubrzo postao viralan i ponovo je u Kini otvorio žustru debatu o problemu rodnog nasilja i seksualnog uznemiravanja. Patrijarhalno društvo je značajna kočnica boljem položaju žene, a negativnim ponašanju doprinosi i internet cenzura te neujednačena pravna podrška.

Klix

GODISNJICA
MARKETING