Kineska kompanija predstavila prvi leteći automobil

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Informacija koja ovih dana stiže iz Kine da ta zemlja radi na letećim automobilima pobudila je veliku pažnju javnosti u susjednoj Srbiji, piše b92.

Što zbog ideje da će čovječanstvo konačno “poletjeti” u svojim automobilima, a mnogo više zbog navoda predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da je u razgovorima s kineskim zvaničnicima tražio način da Srbija u nekom vidu bude dio tog projekta.

Iako za prostore Balkana zvuči zaista futuristički, kompanija u kineskom vlasništvu Terrafugia najavljuje da će njihov prvi leteći automobil početi da se prodaje 2019. godine.

ČITAJ JOŠ:  TikTok će ukloniti neke klipove s feeda tinejdžera

Završna verzija ovog vozila ima neka korisna unapređenja, a zahvaljujući preuzimanju od kompanije Gilli, vlasnika evropske automobilske kompanije Volvo, u projektu letećeg automobila došlo je do znatnog napretka.

Nakon godina razvoja, Terafugia je najavila da će prvi model njihovog letećeg automobila početi da se prodaje negdje tokom 2019. godine.

Koja će mu biti cijena, međutim, još se ne zna.

Špekulira se da će automobil biti na hibridni pogon. Također, bit će opremljen unapređenijim po pitanju sigurnosti litijum-jonskim baterijama, dok će unutrašnjost odisati sportskom elegancijom s unaprijeđenim sjedištima i interaktivnim interfejsom.

ČITAJ JOŠ:  Svi detalji vjenčanja Lejle Ramović

Bit će opremljen i sigurnijim pojasevima te zračnim jastucima.

Ipak, mnogi detalji su još pod velom tajne.

B92
GODISNJICA
MARKETING