Portal 072info

Kiša stiže u Bosnu i Hercegovinu, pročitajte u kojim dijelovima će padati

Nakon perioda iznimno visokih temperatura, uskoro nam u Bosnu i Hercegovinu stiže promjena vremena u vidi padavina i nižih temperatura zraka.

Kako je saopćeno iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda, u petak i subotu će u BiH preovladati nestabilno vrijeme s pljuskovima i grmljavinom. Temperaure zraka dosezat će 30 stepeni u Bosni i 33 stepena Celzijusa u Hercegovini.

Četvrtak: u Hercegovini sunčano. U Bosni sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 19, na jugu zemlje i do 24, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 34, na jugu zemlje do 36 stupnjeva.

Petak: u Hercegovini sunčano. U Bosni sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom dana, razvojem oblačnosti sa kišom i pljuskovima, u centalnim, sjevernim i sjeverozapadnim područjima. Vjetar slab do umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 20, na jugu zemlje i do 24, najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 32, na jugu do 35 stupnjeva.

Subota: u Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. U Bosni nestabilno sa pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 20, na jugu zemlje i do 24, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 30°C, na jugu do 33 stupnja, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

N1

Podijelite članak
  • 45
    Shares