Portal 072info

KK “ALFA” Zenica prvi u BiH organizira karate treninge za odrasle žene

Karate klub “ALFA” Zenica prvi u BiH pokreće školu karatea za odrasle žene koje nisu ranije imale priliku baviti se ovim sportom,”ALFA LADIES” a što je česta praksa u svijetu.

  • “Poštovane sugrađanke, s ponosom vas obavještavamo o fantastičnom projektu pokrenutom od strane tima KK,,Alfa” Zenica. Kako Zenici, tako i na prostorima BiH, nismo imali priliku svjedočiti timu koji podučava karate za odrasle žene početnike. Posebno naglašavamo jačanje osobnosti i samopouzdanja, te uticaj na zdrav metabolizam i pojačavanje nivoa serotonina. Na današnjici i ubrzanom načinu života karate trening djeluje relaksirajući i antistresno. Prva grupa karatea za odrasle početnike od početka oktobra vrši upis u program,,Alfa Ladies”. Upis je utorkom i četvrtkom od 18:00 h na Crkvičkom brdu, mjesna zajednica Crkvice. Uslov je da da ste stariji od 16 godina.Trener je Berina Durmiš ,majstor karatea, a prvih 10 dana trening je besplatan. Dođite i ukažite nam vaše povjerenje, a mi vam obećavamo da ćete s nestrpljenjem čekati svaki novi trening”, saopćili su iz KK “ALFA” Zenica.

Karate klub ,,Alfa” osnovan je 2014-te godine. Osnivač i predsjednik kluba je Rešid Durmiš, majstor karatea 5.dan, koji je ujedno i trener kluba. Klub posjeduje vrhunske uslove za održavanje raznovrsnih karate treninga, u ovisnosti od nivoa usvojenih vještina određene grupe.

Podijelite članak
  • 19
    Shares