Portal 072info

KK Jumper domaćin čak u 7 susreta: Velikih pet pobjeda u pet susreta

Danas je naš klub bio domaćin u čak 7 utakmica u najljepšoj dvorani u BiH Areni “Husein Smajlović”. U čak 5 utakmica nastupile su naše tri selekcije (pionirke,kadetkinje i juniorke).

Igrane su utakmice u okviru Lige mladih ZDK i ženske omladinske lige. Pravi festival ženske košarke uz dosta prelijepih poteza je viđen na svim utakmicama. Naše selekcije su ostvarile 100% učinak i sav rad i trud koji je uložen u proteklom periodu se isplatio odličnim igrama i pobjedama.

Posebno ističemo 101 poen naših juniorki koje su savladale bivšeg prvaka BiH i veoma dobru ekipu Jedinstva Dženex iz Tuzle.Naše pionirke su izašle prve na parket  i zabilježile novu pobjedu nad ekipom OKK Zenica u okviru Lige mladih ZDK.

Zaista nas raduje napredak naših mladih košarkašica koje su danas prezentirale odličnu timsku košarku i ubilježile ubjedljivu pobjedu.Posebno smo ponosni na kadetkinje koje su danas igrale čak tri utakmice i zabilježile tri vrijedne i zaslužene pobjede u susretima gdje su sve košarkašice odigrale odlično i upisale se u listu strijelaca.

Prvi susret su igrale sa ekipom Orlovika iz Žepča u okviru redovnog kola Lige mladih ZDK i od samog početka je prednost rasla do konačne ubjedljive pobjede.Drugi susret je igran u okviru ženske omladinske lige sa našim prijateljima iz Fojnice ekipom KK Star gdje su u dosta zanimljivoj utakmici tokom cijelog susreta kontrolisale ritam utakmice i na kraju zasluženo slavile. Pohvale ekipi KK Star na super utakmici. 

Za kraj dana naše kadetkinje su savladale ubjedljivo ekipu ŽKK Tešanj i tako zaokružile dan sa tri pobjede. Pohvale za sve kadetkinje koje nisu danas bile u punom sastavu ali su priliku za igru dobile i mlađe pionirke koje su to iskoristile na pravi način.Za kraj su naše juniorke u spektakularnoj utakmici savladale ekipu Jedinstva Dženex iz Tuzle,ali ono što nas raduje je odlična igra i čak postignut 101 poen u susretu sa Tuzlankama koje su pomalo bile iznenađene našom igrom.

Agresivno, sa mnogo lijepih trenutaka naše juniorke su prezentirale zaista prelijepu košarku i zabilježile pobjedu sa kojom su ostale usamljene na vrhu tabele ženske omladinske lige sa maksimalnim učinkom i pobjedama u svim susretima.

Čestitke svim igračima i trenerima na odličnoj igri, posebno hvala svim roditeljima i publici na podršci u svim utakmicama.

REZULTATI: Liga mladih ZDK Pionirke 2006 i ml. : Jumper – Zenica 58:39
Kadetkinje : Jumper – Orlovik 73:40ŽOL kadetkinje 2004/2005 :Jumper – Star  77:65
Jumper – Tešanj 69:45
Star – Tešanj 76:47 ŽOL
Juniorke 2002/2003 : Jumper – Jedinstvo 101:79
Travnik – Jedinstvo 16:71

Podijelite članak
  • 12
    Shares

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box