Portal 072info

Kladionice otišle korak dalje: “Premier” pozvao zaposlene na prosvjede

Situacija oko izmjena Zakona o igrama na sreću u Federaciji Bosne i Hercegovine eskalirala je u subotu navečer. Iz Sportske kladionice “Premier” pozvali su svoje zaposlene, kao i njihove obitelji te prijatelje, da se pripreme na posljednji korak – prosvjede pred državnim institucijama…
Grupa Spasimo naša radna mjesta – Sportska kladionica Premier preplavljena je postovima, komentarima i pozivima na prosvjede protiv donošenja izmjena Zakona o igrama na sreću, odnosno, kako su naveli, ostaje im „još jedan oblik borbe, a to su prosvjedi pred Vladom FBiH u Sarajevu. S tim u vezi idućih će dana svim zaposlenicima SK „Premier“ biti dostavljeni upiti s ciljem prikupljanja podataka tko je zainteresiran sudjelovati u obrani svoga radnog mjesta i koliki broj članova obitelji/prijatelja može sa sobom povesti“.

Iz ovog su poduzeća pojasnili kako su došli do saznanja da Vlada FBiH, a prije svega ministrica financija Jelka Miličević, nemaju i ne žele imati razumijevanja za njih te nisu zainteresirani za činjenicu da će njihovi amandmani zatvoriti „Premier“ i ostale privatne kladionice te sve zaposlene ostaviti bez posla.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Iako se i dalje nadamo da će u Domu naroda FBiH prevladati razum i da ovaj zakon neće biti usvojen nema nikakvih naznaka da se možemo pouzdati u pozitivan razvoj događaja za nas,poručuju.

Dodali su kako su, nažalost, svjesni toga da će „Premier“ biti primoran zatvoriti svoj uplatna mjesta u Federaciji BiH, ali i da sve naznake govore kako i Vlada Republike Srpske pokazuje tendencije da “prekopira” isti zakon koji možda stupi na snagu u Federaciji BiH.

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME