Portal 072info

Klasika, narodnjaci ili elektro: Kakvu muziku iskreno voli svaki horoskopski znak

Ali onako iskreno, u duši…

Vaš muzički ukus ne zavisi samo od znaka i podznaka u kojem ste rođeni, već i od pozicija Mjeseca i Venere koji u astrologiji, između ostalog, simbolizuju inspiraciju, maštu, umetnost i muziku. Ali evo nekih osnovnih karakteristika muzičkih preferenci svakog znaka:

Ovan – Iako voli hard rok i tehno, strastveni Ovan je i veliki ljubitelj klasične muzike. Pošto uživa da diriguje, obožava koncerte u izvođenju velikih simfonijskih orkestara, a od kompozitora voli Baha, Debisija i Borodina. Umije Ovan da “diriguje” i u kafani gdje kiti muziku i naručuje omiljene pjesme, dok načisto ne iznuri muzikante.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Bik – Hedonistički Bik voli etno muziku, trubače, a srce mu zaigra i kad sluša sevdalinke i starogradske pjesme. Okuplja muziku oko svog stola i ne da im da idu, naručuje pjesme i čašćava svirače, a neretko uzima mikrofon u ruke, kako bi zapjevao svoju omiljenu pjesmu. Za njega je trbušni ples pravi muzičko scenski doživljaj u kojem uživa, jer voli i orijentalni zvuk.

Blizanci – Blizanci, uglavnom vole sve što je novo, moderan ritam, pop i rok muziku, rejv, haus i tehno, a u društvu umiju da bude neodoljivi, jer znaju odlično da imitiraju, pjevaju, igraju i zabavljaju druge. Blizanci su i ljubitelji jednog od najpopularnijih dijela Bendžamina Britna, dječje opere “Mali dimničar” i baleta “Žar ptica” Igora Stravinskog.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Rak – Rak uživa u evergrin muzici i autentičnom izvornom narodnom melosu, jer mu prija opuštanje uz čašicu razgovora sa prijateljima, kad može i da zapjeva i da zaigra, i tako do ranih jutarnjih sati. Umije Raku srce da zaigra uz “jecaje” violine, baš kao i dok sluša violinski koncert, pa su njegovi omiljeni kompozitori Čajkovski, Mocart, Mendelson, Betoven i Brams.

Lav – Lav voli svaku vrstu muzike koja mu omogućava da isprazni svoju ogromnu energiju, i to najčešće kroz ples ili đuskanje. I to onda kada su svi pogledi sigurno uprti u njega, kad je on na svom tronu – plesnom podijumu. Voli, takođe, hard rok, tehno, ali i domaće pop balade, a Betoven je njegov omiljeni kompozitor.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Djevica – Djevica obožava filmsku muziku i balade, a od kompozitora voli Šopena. Njeno raspoloženje u veselom društvu, uz svirače u njenoj omiljenoj kafani raste pogotovo, od onog trenutka kad svi drugi već malo posustanu – tad ona stupa na scenu i uz zvuke tambure i bećarce podiže nivo raspoloženja. Nešto se tad u njoj budi, pa često zaigra i na šanku ili stolu, svejedno, važno da je veselo.

Vaga – Čim uđe u kuću, pali radio, samo da se muzika ori na sve strane, ali ona sentiš, uglavnom romantična, jer Vaga voli pop i balade. Uživa i u klasičnoj muzici, pogotovo bečkim koncertima, a omiljeni kompozitori su joj Čajkovski i Mocart. Otmena i suzdržana, Vaga rado posećuje splavove gdje postaje razuzdana, kiti muzikante i ne da im se odmaknu od njenog stola.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Škorpija – Strastvena i bučna, Škorpija umije totalno da se opusti u boemskoj atmosferi svog omiljenog restorana, kao što, onako elegantna i magnetična umije da uživa u zvuku orgulja i horskom pjevanju. Voli instrumentalnu muziku, ali i pop, a od kompozitora Šumana, Betovena i Mokranjca.

Strijelac – Strijelac voli ritam koji podsjeća na muziku Dalekog Istoka, plesove afričkih plemena, uzbuđuje ga zvuk bubnja, ali i tehno muzika. Iako je Betoven njegov omiljeni kompozitor, inače rođen u znaku Strijelca, ne bježi Strijelac ni od kafanske muzike, ali neke u restoranu u centralnoj gradskoj zoni gdje dolaze poznate «face».

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Jarac – Mada, naizgled uzdržan i rezervisan Jarac umije da se opusti u pravom kafanskom ambijentu uz crno vino i dobru muziku, gdje će i da zaigra i zapjeva sa zadovoljstvom, ipak je klasika «zakon» za Jarca. Zato on voli klavirske koncerte, ali i duete, a od kompozitora Šopena, Debisija i Rahmanjina.

Vodolija – Ona spava danju, a luduje noću, jer najviše voli disko ritam, pa vlasnici diskoteka, splavova i klubova mogu biti zahvalni Vodolijama koje često umiju da osvanu u njihovim objektima. Međutim, kontroverzna i nepredvidiva Vodolija voli i vizantijsku muziku, orgulje, gitaru i Mocarta – kompozitora rođenog u njenom znaku.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Riba – Baš nju briga koliko je sati, kad joj je tako lijepo, kao u nekom drugom svijetu, jer Ribe vole da sanjaju, zamišljaju i maštaju. Opera i balet su kao izmišljeni za senzualne i romantične Ribe, pa one vole Verdija, Pučinija, Šopena, Gluka (‘Orfej i Euridika’) i Manuela de Falju (balet ‘Ljubav čarobnjaka’ i ‘Trorogi šešir’), kompozicije za klavir i orkestar (‘Noć u španskim vrtovima’).

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME