Klub Hrvata poručio Duvnjaku: Neka najprije iznese popis blokada iza kojih stoji SDA

Klub Hrvata u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH reagirao je na izjave Jasmina Duvnjaka (SDA), predsjednika Kluba Bošnjaka u ovom domu koji je izjavio kako je konačan cilj pregovora oko izbornoj reformi i ograničenim promjenama Ustava reducirati ovlasti Doma naroda Parlamenta Federacije BiH, optuživši Klub Hrvata za blokadu zakona i neusvajanje dokumenata koje je usvojio Zastupnički dom Parlamenta Federacije BiH.

Skoro polovicu svaki put osiguravaju izaslanici HDZ BiH- HNS-a.

– Od predsjednika Kluba Bošnjaka Jasmina Duvnjaka tražimo da konačno i po prvi put pošteno kaže koji klub i izaslanici kojih stranaka u Domu naroda su najzaslužniji za svaki usvojeni zakon i akt u ovom domu, a u konačnici i rad i fukncioniranje Doma naroda Parlamenta Federacije BiH. Podsjećamo ga da je za usvajanje bilo kojeg akta u ovom domu potrebno 30 ruku, a skoro polovicu svaki put osiguravaju izaslanici HDZ BiH- HNS-a. Stoga nek se ostavi destruktivne politike svoje stranke i upiranja prstom u najstabilniji Klub te druge odgovorne izaslanike u ovom domu, te se pozabavi očiglednim rasulom u Klubu vlastite stranke, brodu kojeg su mnogi napustili u aktualnom mandatu – navodi iz Kluba Hrvata.

Iz hrvatskog kluba pitaju je li konačno vrijeme da Duvnjak javnosti kaže kako ne/funkcionira Klub Bošnjaka i koja je pozicija i ne/utjecaj SDA u Klubu, na koliko ruku unutar Kluba može računati kada se donose zakoni i drugi akti, te s koliko su važnih sjednica svojim nedolaskom opstruirali izaslanici SDA.

Duboka politička kriza

– Mi izaslanici u Klubu Hrvata jasno i glasno mu poručujemo: Dom naroda Parlamenta Federacije BiH nije poligon za opstrukcije zahvaljujući ponajviše Klubu Hrvata i drugim odgovornim izaslanicima u ovom domu“, poručili su iz Kluba izaslanika hrvatskog naroda u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH Jasminu Duvnjaku, predsjedniku Kluba izaslanika bošnjačkog naroda.

Iz Kluba Hrvata uputili su Duvnjaku poziv da javno kaže donošenje kojih zakona i odluka je u posljednjih deset i više godina blokirala stranka iz koje dolazi.

– Kad govori o blokadama, neka najprije iznese popis blokada iza kojih stoji SDA. Bit će to najduži popis blokada i opstrukcija koje su u konačnici izavale duboku političku krizu za koju račun obmanama, odnosno iskrivljavanjem činjenica Duvnjak pokušava ispostaviti Klubu Hrvata u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH – poručili su Duvnjaku izaslanici HDZ BiH- HNS u Klubu Hrvata i Srba u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE