Klub SDP-a obznanio šokantne podatke o zaduženju Vlade ZDK predvođene SDA-om

15F1B187 D03B 4756 AD1D F169762563F3
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Optužiti drugog i ponavljati to u javnom prostoru kako bi bilo prihvaćeno kao istina je dugogodišnja matrica Vlade ZDK sa kojom prebacujući krivicu na druge političke opcije, Vlada ZDK uspješno bježi od odgovornosti i prekriva skori bankrot Kantona.

Takvim, dobro plaćenim spinom za finansijsko stanje Kantona optužen je zamislite i SDP, pozivajuci se na Vladu iz 2010-2014. godine. Sa kakvim licemjerima građani ZDK imaju posla, najbolje pokazuje činjenica da je i u toj “optuženoj” Vladi iz 2010. godine bila SDA, koja je na sve moguće načine opstruirala rad Vlade, a u isto vrijeme koristila sve benefite vlasti.

Vlada predvodena SDP-om 2010. – 2014. je vratila kredit od 15 mil KM kojeg je prethodno SDA Vlada podigla 2009. godine. Period Vlade ZDK predvođen SDP-om je prošao sa samo jednim kreditom od 5 mil KM, a javnost vrlo dobro zna da je punjenje Budžeta ZDK usljed kataklizme u vidu poplava i klizišta 2014. Godine bilo najlošije u povijesti ZDK.

Nažalost po građane ZDK, SDA se 2015. godine vraća na vlast i odmah po ustaljenom urneku poteže za kreditima – te Zeničko – dobojski kanton, našu djecu i sve nas za 5 godina zadužuje za 104 miliona KM sa dodatno bezobraznim planom zaduženja u iznosu od 34 miliona KM.

Građani Zeničko – dobojskog kantona moraju znati da se kreditna zaduženja koriste isključivo u političko – predizborne svrhe, stranačka upošljavanja i plaćanje medijskog prostora s ciljem da se egzaktni pokazatelji katastrofalnog finansijskog, zdravstvenog i socijalnog stanja sakriju od javnosti.

U pomenutim kreditnim zaduživanjima kao ni u samom Budžetu ZDK nema sredstava za vakcine, podrške realnom sektoru, malim preduzećima, pomoći zdravstvenim radnicima, socijalnim slučajevima i drugim kategorijama pokođenim pandemijom.

Klub SDP-a u Skupštini ZDK je godinama tražio dobro skrivene podatke o kreditnim aranžmanima Vlade, na koncu, tek kada smo zaprijetili tužbom, dostavljeni su nam podaci o nestvarnim i nehumanim kreditima Vlade ZDK.

Ovakva Vlada koja funkcioniše na principu “što gore – to bolje” je životno opasna po građane Zeničko – dobojskog kantona i Klub SDP BiH u Skupštini ZDK će učiniti sve da što prije postane stvar prošlosti.