Screenshot 4 27
AUTOR: H.D.
DATUM: stu 13, 2021 @ 10:10
KATEGORIJA: BiH / Sport
FIXGEHALT

Deveta sjednica Izvršnog odbora Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine održana je u prostorijama NS BiH u Sarajevu, a na dnevnom redu bile su se informacije u vezi s finansijskim stanjem kao i organizacijom predstojećih utakmica s Finskom i Ukrajinom.

NER FIT

Izvršni odbor je usvojio odluku o raspodjeli sredstava iz marketinškog ugovora s firmom m:tel. Sva sredstva iz ovog ugovora u visini od oko 2,5 miliona KM bit će raspoređena klubovima učesnicima m:tel Premijer lige BiH u skladu sa sportskim rezultatom na kraju takmičarske sezone.

Istaknuto je da su, zahvaljujući generalnom sponzoru, sredstva koja klubovi dobijaju više od tri puta veća nego prethodnih godina, što će značajno pomoći finansijskoj stabilnosti klubova.

Donesena je i odluka kojom će NS BiH pomoći entitetske saveze s donacijom od po 200 nogometnih lopti najvišeg kvaliteta, koje su od Saveza namijenjene podršci klubovima.

Tekst se nastavlja nakon reklame

Usvojen je i pravilnik o statusu trenera, odluka o cijenama usluga Edukacionog centra, kao i odluka o trajanju zimskog registracionog perioda 2022. godine.

Izvršni odbor je analizirao i rad i aktivnosti svih Komiteta IO NS BiH.

LIDER