Knjiga koja najvjernije oslikava prirodne ljepote BiH bit će promovirana i u Zenici

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
Preuzimanje tekstova dozvoljeno uz obavezno navođenje i linkanje izvora “072info”.

Knjiga “Dođi, vidi, pričaj dalje Bosna i Hercegovina“ autora Amela Salihbašića bit će promovisana 18. maja u Muzeju grada Zenice, piše bh. novinska agencija Patria.

Jedinstvena knjiga, prevedena na nekoliko svjetskih jezika, među kojim su engleski, njemački, turski…, prikazuje 30 nezaboravnih turističkih destinacija iz Bosne i Hercegovine, koje ravnodušnim ne ostavljaju ni najzahtjevnije turiste iz svijeta.

Autor Salihbašić nije profesionalni fotograf, ali kroz svoja brojna putovanja Bosnom i Hercegovinom počeo se zanimati za ovu vrstu umjetnosti. Njegova knjiga, ocijenili su turistički stručnjaci, predstavlja jedan od najboljih projekata koji promoviše prirodne ljepote Bosne i Hercegovine.

ČITAJ JOŠ:  Iranski konzul za kulturu u Zenici

Salihbašić je ranije rekao za agenciju Patria kako želi da njegova knjiga privuće što više turista u BiH, koji će glas o prirodnim ljepotama BiH širiti dalje, među svojim prijateljima i kolegama.

Promotori Salihbašićeve knjige u Zenici bit će direktor Opće biblioteke Zenica Midhat Kasap, direktor Muzeja grada Zenice Adnadin Jašarević kao i sam autor.

U Zenici će biti predstavljena izdanja ove knjige štampana u 2015. godini, piše NAP.

nap.ba

072INFO TV