Portal 072info

Ko će biti novi Amerikanac u košarkaškoj reprezentaciji BiH?

Bliži se novi Eurobasket, a košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine iščekuje ga s nikad većim ambicijama. Nije tajna da u kuću bh. košarke imaju plan – sanjaju medalju.

Da, premda se to ”na prvu” čini veliko, preveliko i nedostižno, činjenica je da vjerovatno nikada nismo imali bolju reprezentaciju.

Dva NBA igrača, nekoliko košarkaša koji s uspjehom igraju Euroligu, vrhunski stručnjak na klupi. Argumenti su tu, uz nekoliko ”finih radova”, čini se da Zmajevi mogu mnogo.

Mnogo toga zavisit će i od angažmana Saveza po pitanju novog organizatora igre, odnosno stranca koji će zauzeti upražnjeno mjesto u rosteru. Zack Wright i dalje je opcija, baš kao i DJ Cooper, ali kako saznaje portal Radiosarajevo.ba, vodstvo Saveza ipak će potražiti novo, treće rješenje.

Nelson rješenje?

A ko će to biti? Jedno je sigurno – tražit će se igrač za poziciju broj 1. Imena u opticaju nema, barem zvanično. Nezvanično, selektor Duško Ivanović ne bi imao ništa protiv da roster pojača sjajnim DeMarkusom Nelsonom s kojim sarađuje u Panathinaikosu.

Bivši igrač Golden State Warriorsa, Zagreba i Crvene zvezde, igrač je najvišeg ranga i sigurno bi bio veliko pojačanje Zmajevima. Nema najave pregovora, ali saznajemo da je Nelson realna opcija za dolazak u reprezentaciju.

Vidjet ćemo, do takmičenja je ostalo sasvim dovoljno vremena. Poznavajući način na koji funkcionira Savez, ne sumnjamo da će pronaći najbolje, vrhunsko rješenje. 

Radiosarajevo.ba

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box