Portal 072info

Ko će biti premijer FBiH: Trhulj i Novalić ukrštaju koplja na sjednici Predsjedništva SDA

Danas će u Sarajevu biti održana tematska sjednica Predsjedništva Stranke demokratske akcije (SDA), na kojoj će biti razmatran Program mjera za privredni rast i zapošljavanje, piše bh. novinska agencija Patria. 

Sjednica je zatvorena za javnost, i na njoj će kako saznaje Patria o ekonomiji i zapošljavanju izvještaje podnijeti aktuelni ministar energetike, rudarstva i industrije Erdal Trhulj i Fadil Novalić, privatni biznismen iz Gradačca. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Prema informacijama iz vrha ove stranke iza priče o tematskoj sjednici krije se testiranje članova Predsjedništva BiH odnosno njihovog mišljenja o Trhulju i Novaliću kao kandidatima za poziciju federalnog premijera.

Trhulj, koji je zbog svojih ljudskih i profesionalnih kvaliteta slovio za kandidata broj jedan, iznenada je samo zbog jednog “grijeha”, a to je dugogodišnje prijateljstvo s Bakirom Alispahićem pao u drugi plan, a Bakir Izetbegović, zamjenik predsjednika SDA i jedan od njegovih najbližih saradnika Asim Sarajlić, predsjednik Kadrovske komisije ove stranke izvukli su džokera Fadila Novalića. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Novalić je po njihovim mjerilima, prvenstveno jer dobro sluša upute, pravi kandidat za premijersku poziciju iako u svojoj biografiji između ostalog ima zabilježeno da su ga Slovenci prošle godine smijenili s mjesta direktora CIMOSA zbog zloupotrebe službenog položaja.

nap.ba

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME