Ko će dobiti po 700.000 KM? Do 15. oktobra otvoren poziv za subvencije privatnim preduzećima

preduzece radnici subvencije 696x392 1
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije objavilo je javni poziv za subvencije privatnim preduzećima i poduzetnicima u iznosu od 30 miliona KM, a koji je otvoren do 15. oktobra.

Specifičnost ovog javnog poziva je da će svi prijavljeni koji budu ispunjavali uvjete dobiti novac proporcionalno broju uposlenih u privrednom društvu.

Maksimalan iznos finansijske pomoći koji se može dodijeliti jednom korisniku, po ovom javnom pozivu, ne može preći 700.000 KM.

ČITAJ JOŠ:  Koliki su prihodi političkih stranaka u BiH i koja je najbogatija?

Javni poziv je objavljen u Službenim novinama Federacije BiH i u dnevnim novinama 24.9.2021. godine, kao i na web stranici Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije, saopćeno je iz Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije.

Ovo ministarstvo poziva sve zainteresovane se prijave ukoliko ispunjavaju zadane kriterije.

Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije napominje da privredna društva koja su bila korisnici finansijske pomoći u 2020. godini ne mogu aplicirati po ovom javnom pozivu.

GODISNJICA
MARKETING