Ko će u stručni štab Zmajeva: Bajramović čeka odgovor kluba, među kandidatima i Rahimić

Screenshot 2 1875 58

Nekadašnji proslavljeni bosanskohercegovački reprezentativac Zlatan Bajramović jedan je od kandidata za novi stručni štab nogometne selekcije BiH, a u izjavi za Klix.ba potvrdio je da bi se sutra trebalo znati više detalja. Njega su kontaktirali iz NS BiH, ali uprkos želji da se pridruži Zmajevima, potrebno je da prvo riješi svoj status u Karlsruheu gdje je angažovan kao pomoćni trener.

“Dobio sam ponudu da se priključim stručnom štabu novog selektora Ivayla Peteva i jasno je da imam želju, ali nije samo do mene. Moram riješiti svoj status u Karlsruheu. Sutra ćemo obaviti razgovore nakon čega bi se trebalo znati da li ću moći prihvaiti poziv”, kazao je Bajramović u izjavi za Klix.ba.


Nekadašnji ljubimac navijača naše reprezentacije ranije je bio pomoćnik i u HSV-u, a samostalno je kao šef stručnog štaba vodio drugi tim Karlrsuha i Bahlinger SC.

Istovremeno, spominjalo se da je i još jedan bivši Zmaj Elvir Rahimić u igri za pomoćnika u novom stručnom štabu reprezentacije, ali legendarni nogometaš moskovskog CSKA kaže da ga niko iz NS BiH nije kontaktirao.

“Iskreno, ne znam ništa o tome. Niko me nije kontaktirao, ali vidio sam u medijima da se spominje moje ime”, kazao nam je Rahimić koji je trenutno angažovan u Akademiji CSKA, a prethodno je već bio asistent u stručnom štabu reprezentacije u mandatu Roberta Prosinečkog.

Konferencija za medije na kojoj će zvanično biti predstavljen novi selektor A reprezentacije BIH Ivaylo Petev bit će održana u srijedu u prostorijama NS BiH u Sarajevu, a najavljeno je da će do tada biti kompletiran i ostatak stručnog štaba Zmajeva.


Isti dan u prijepodnevnim satima zakazana je i sjednica Izvršnog odbora NS BiH. Već ranije je prvi potpredsjednik NS BiH i član Izvršnog odbora Milorad Sofrenić potvrdio da će upravo IO biti zadužen za biranje pomoćnika novom selektoru, što je samo po sebi neobično i frustrirajuće, ali je nastavak nakaradne politike biranja trenera po nacionalom ključu koje je zastupljeno u svim državnim reprezentativnim selekcijama.

Osim Bajramovića i Rahimića, kao mogući pomoćnici u stručnom štabu spominju se Eldin Jelešković (kondicioni trener) i Slaven Musa koji su sarađivali i sa prethodnim selektorom Dušanom Bajevićem, a navodno bi Petevu tek mogla biti uslišena želja da među petoricom pomoćnika bude video analitičar na kojem je insistirao.

Klix.ba