Portal 072info

KO ĆE VIŠE: Jedu žive hobotnice iz zabave

slika (7)

U Seulu je održan festival hrane na kom je glavni delikates bila živa hobotnica koju su učesnici sa zadovoljstvom jeli uprkos sudskoj zabrani i mogućnosti gušenja od gutanja njenih pipaka.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Sigurno ste barem jednom probali živu životinju, ali vjerovatno se niste odlučili za hobotnicu koja ima osam pipaka, desetine moćnih gumenih “čepova” od kojih možete da se ugušite.

Ništa od toga izgleda da ne smeta ljubiteljima hrane koji su proveli vrijeme gutajući sirove i ljigave beskičmenjake na festivalu hrane u Seulu, u Južnoj Koreji. Čak su se i oglušili na odluku suda da ne jedu živog oktopoda koji ih može ubiti. Odluka je donijeta dan poslije smrti žene koja se ugušila dok je jela ovog beskičmenjaka.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Kim, dečko žene koja je preminula, bio je osuđen za ubistvo nakon što su se pojavili podaci da su zajedno izvadili polisu životnog osiguranja dan prije nesreće u iznosu od 120.000 funti. Odluka je preinačena kada je Kim objasnio Vrhovnom sudu da je kolabirala kada je pojela obrok koji se i dalje migoljio.

Hobotnica i dalje ostaje popularni delikates u Južnoj Koreji, i pored mogućnosti gušenja od “gumenih čepova” ove životinje.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Ova manja živa stvorenja se jedu cijela, dok se ona veća uzimaju direktno iz akvarijuma i sijeku se na komade veličine zalogaja. Noge oktopoda su žive jedno vrijeme i imaju prijatan ukus u ustima. Bar tako kažu.

Izvor: Telegraf

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME