Portal 072info

Ko diktira cijenu goriva u BiH, kako trgovci manipulišu sniženjima, zašto će poskupjeti struja? (VIDEO)

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Predsjednica Udruženja potrošaca Gordana Bulić za Tuzlanski.ba o smanjenju cijena goriva, poskupljenju struje i manipulacijama trgovaca.

Nedavno smanjenje cijena nafte i naftnih derivata na benzinskim pumpama u BiH obradovalo je brojne vozače, dok ostali građani zbog pada cijene goriva očekuju i manje cijene pojedinih proizvoda, međutim nema potvrđenih informacija da će do toga zaista i doći.

Ono što je u ovom trenutku sasvim izvjesno je da će od 1.januara 2015. godine doći do poskupljenja električne energije. Predsjednica Udruženja potrošaca Gordana Bulić, smatra da do poskupljenja električne energije dolazi iz razloga što BiH mora da ispuni određene standarde kako bi naša država bila korak bliže ulaska u EU.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

U vrijeme Novogodišnjh praznika u skoro svim prodovnicama aktuelna su sniženja do čak 75% sve u cilju kako bi nas trgovci “namamili” u svoje objekte.

“Sniženja koja nam se nude u tim prodavnicama u velikoj mjeri predstavljaju manipulaciju, treba nekoliko puta razmisliti prije nego što pođemo iskoristiti sniženje za određeni artikal čiji je kvalitet upitan. Građani na sniženjima obično kupe ono što im u tom trenutku ustvari nije ni potrebno”, kaže na naš portal Gordana Bulić.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

U video prilogu članka pogledajte zanimljiv razgovor sa Gordanom Bulić predsjednicom Udruženja potrošaca BiH o mnogim trenutno aktuelnim temama.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Tuzlanski.ba

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME