Ko je bio Bane Penčić, ubijeni bivši vođa navijača Partizana

ba 1
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Branislav Bane Penčić (41), smrtno je ranjen jučer oko 15 sati u beogradskom prigradskom naselju Obrenovac. 

Nepoznati napadač je navjerovatnije u zasjedi sačekao Penčića i ispalio u njega nekoliko hitaca najverovatnije iz pištolja sa prigušivačem, a potom je pobjegao u nepoznatom pravcu.

U trenutku napada sa Penčićem je u društvu bila njegova supruga.

– Čula sam da neka žena zapomaže. Vidjela sam da pored nje leži neki muškarac, mislila sam da je doživio srčani udar – kaže jedna od stanarki zgrade u Ulici Vuka Karadžića.

Kako Nova.rs nezvanično saznaje, Penčić je posljednjih godina živio na relaciji Beč – Obrenovac. Nedavno je došao iz Austrije i pošao je u jednu zgradu u Ulici Vuka Karadžića da posjeti svoje roditelje koji tu žive.

Teško ranjeni Penčić prvo je prebačen u Dom zdravlja u Obrenovcu koji se nalazi u neposrednoj blizini zgrade ispred koje je pucano u njega, a potom je transportovan u Urgentni centar, ali je uslijed zadobijenih povreda preminuo.

Bane Penčić je od ranije poznat policiji i ima debel dosije. Njega vezuju za nasilničko ponašanje i trgovinu narkoticima. U javnosti je najpoznatiji kao nekadašnji vođa Partizanove navijačke grupe Head huntersi, ali već duže vrijeme nije bio aktivan na tribini i nije posjećivao utakmice.

– Bane je bio poznat u cijelom gradu i bio je strah i trepet. Svi su ga se plašili, ali poslije jedne tuče sa navijačima Zvezde koji su im postavili zasjedu na Umci, njegova grupa je ostala bez svog transparenta. Poštujući navijački kodeks on se tada povukao sa tribine. To je bilo još prije pojave Principa na čijem čelu je bio Veljko Belivuk – kaže izvor za Nova.rs.

Inače, Penčić je postao poznat široj javnosti kada se pojavio kao jedna od istaknutih figura u serijalu o navijačima u Srbiji.