Ko je najpopularnija YouTube zvijezda iz Bosne i Hercegovine

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Iako je pokrenut prije svega 12 godina, popularni internet servis YouTube postao je praktično jedno od najvećih mjerila popularnosti u cijelom svijetu.

Posebno je važan u svijetu show businessa, a na njegove blagodati nisu ostali imuni no slavne osobe sa područja Balkana, posebice muzičari.

Veoma često vidimo razne ankete o tome ko iza sebe ima najviše fanova, no da li ste znali ko je to, prema pregledima na YouTubeu, najpopularnija poznata ličnost u BiH.

Prema broju pregleda na ovom popularnom servisu Zdravko Čolić je ubjedljivo najpopularniji sa gotovo 146 miliona pregleda na zvaničnom kanalu, prenosi Social bakers.

Drugo mjesto zauzima sarajevski Čarobnjak Dino Merlin, čiji video zapisi na zvaničnom YouTube kanalu imaju nešto više od 128 miliona pregleda, dok je trećeplasirani pjevač narodne muzike Halid Bešlić, čiji rating se mjeri sa više od 90 miliona pregleda.

Začuđujuće četvrto mjesto zauzima Maya Berović, pjevačica nove generacije, koja ima gotovo 89 miliona pregleda na svom YouTube kanalu, dok izbor top 5 najpopularnijih ličnosti iz BiH na YouTubeu zatvara bend Dubioza Kolektiv, sa nešto više od 75 miliona pregleda